Banca Italo-Romena sprijina tinerii defavorizati sa se angajeze

Banca Italo Romena sustine si in acest an proiectul destinat integrarii pe piata muncii a tinerilor defavorizati, desfasurat de Asociatia Serviciul Apel. In cadrul proiectului, 40 de tineri vor beneficia de sustinerea, trainingul si consultanta oferite de catre specialistii Asociatiei Serviciul Apel. Toate aceste servicii sunt sustinute financiar de Banca Italo Romena in calitate de “actionar social”. Ulterior, pentru 25 dintre acesti tineri se va intermedia un loc de munca si vor fi finantate 15 cursuri de formare, astfel incat cel putin 5 dintre beneficiarii proiectului sa fie angajati.

„Gasirea unui loc de munca este o problema majora pentru tinerii aflati in dificultate, proveniti din orfelinate, centre de plasament sau de pe strada. Multi dintre ei, in ciuda potentialului de care dispun, din cauza istoricului si a experientelor personale de viata, sunt complet lipsiti de oportunitati pentru formarea si ocuparea unui loc pe piata muncii, de care in mod normal se bucura semenii lor. Devine astfel esentiala crearea unui instrument de mediere, o interfata intre cererea de locuri de munca si oferta de pe piata muncii care altfel nu ar putea fi accesata de acesti tineri”, a declarat Giulio Simonelli, Director General al Bancii Italo Romena.

Programul de actionariat social implementat pentru prima data in Romania de catre Asociatia Serviciul Apel incepand cu anul 2011 a permis unui numar aproximativ de 350 persoane sa fie sprjinit anul trecut prin acest model inovativ de finantare.

„Stim cu totii ca pentru tinerii defavorizati este o reala problema gasirea unui loc de munca. Procesul de formare si integrare profesionala a acestora necesita un echilibru intre dorinta persoanei si oportunitatile concrete de pe piata muncii, rolul nostru fiind acela de mediatori intre aceste persoane si angajatori, a declarat Francesco Aloisio, Presedintele Asociatiei Serviciul Apel.

Beneficiarii acestor servicii provin din cele mai vulnerabile categorii si anume, adulti si copii ai strazii, tineri din centre de plasament, persoane apartinand minoritatilor etnice, persoane cu dizabilitati, someri de scurta si lunga durata.

 

Articole similare...

1 Response

  1. ma numesc bogdan viorica sunt mama tanarului bogdan andrei-sebastian din constanta,locuim de 9 ani la caminul fair-play dar ne simtim egali chiar daca statutul de saraci ne amprenteaza,avem demnitate si suntem optimisti.Baiatul meu este student anul 1 la UMC facultatea de navigatie cu taxa,am vandut tot ce se putea si am achitat prima transa de plata urmeaza a doua si suntem in imposibilitate financiara dorim un credit pentru cariera dar eu sunt voluntara la camin-supraveghetor de noapte iar baiatul abia s-a angajat de 2 saptamani,am putea achita creditul de 2000 euro in termenii descrisi cu asigurare de viata pe 48 luni dar acum venituri pe contracte nu avem.AVEM VREO SANSA SA NE AJUTATI va rugam dati un raspuns la tf0721398103.multumim pentru timpul acordat si va dorim multe realizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.