Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Banca Transilvania a donat 50.000 euro pentru cumpararea a peste 500 de ghiozdane

Salvati-Copii_BTBanca Transilvania a donat catre Organizatia Salvatii Copiii peste 50.000 de euro pentru cumpararea a 500 de ghiozdane dotate cu tot ce este necesar pentru scoala.

Donatia a fost realizata in cadrul campaniei  Echipeaza-ti copilul sa mearga la scoala chiar daca nu e al tau,  pentru a ajuta copiii din familii nevoiase sa fie cat mai pregatiti pentru scoala.

De asemenea, banca dubleaza toate donatiile catre Salvati Copiii pentru aceasta cauza, facute prin site-ul bancii sau prin aplicatia BT Pay.

Accesul limitat la educatie de calitate si abandonul scolar cronicizat in comunitatile dezavantajate au efecte perfide, pe termen lung, pentru ca saracia se mentine si ajunge sa fie o mostenire care trece de la parintele care nu a mers la scoala la copilul care, si el, ramane an afara sistemului de invatamant”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Saracia educationala reprezinta un cerc vicios aproape imposibil de spart, o arata si rezultatele testelor PISA: doar 8,8% din copiii romani din mediile socio-economice precare reusesc sa depaseasca dezavantajul si sa performeze printre primii.

Rezultatele PISA (2018) plaseaza Romania printre tarile care inregistreaza o puternica legatura intre statutul socio-economic al elevilor si performantele inregistrate de acestia. De altfel, tara noastra se numara printre statele pentru care rapoartele PISA 2018 recomanda interventii educationale in favoarea elevilor dezavantajati .

Aproximativ 19,7% dintre copii romani traiesc in deprivare materiala severa – cea mai ridicata rata din UE; unde media este de UE 6,6% – si peste 32% traiesc sub pragul de saracie. Acest procent include persoanele ale caror venituri sunt mai mici de 60% din mediana veniturilor la nivel national (adica sub 750lei/persoana/luna in 2018), incluzand prestatiile sociale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...