Baneasa Shopping City si HHC Romania au sprijinit Tabara de Arta si Solidaritate de la Desesti

HHC_ TAbara de Arta Peste 80 de copii si 50 de pictori au participat la cea de-a XI-a editie a Taberei de Arta si Solidaritate de la Desesti, organizata cu sprijinul Hope and Homes for Children Romania si Baneasa Shopping City. Artisti plastici din toate zonele Romaniei, din Ungaria, Marea Britanie si Ucraina au devenit mentori pentru 80 de copii vulnerabili sau proveniti de la case de tip familial din Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Cluj, Campia Turzii si Botosani. Intre 17 si 23 august, intregul sat Desesti s-a implicat in acest proiect care aduce binele si frumosul in viata copiilor care au atata nevoie de vindecare prin arta. Tabara de Arta si Solidaritate este initiata sHHC_ Tabara de Arta 2015i coordonata de 11 ani de preotul Ioan Ardelean, un om care strange in jurul sau comunitatea satului pentru a aduce speranta in viata acestor copii.

“Pentru o saptamana, discipoli si invatacei devin un tot. Maestrii si ucenicii isi iau panzele, dar si sufletele si isi gasesc aici coltul lor de rai, in care sa se vindece prin arta”, a spus parintele Ioan Ardelean.

Cele mai frumoase 50 de tablouHHC_ Tabara de Arta 00ri rezultate din editia 2015 a taberei vor fi expuse in curand in Baneasa Shopping City, unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din Bucuresti. Prin aceasta initiativa se doreste apropierea publicului larg de potentialul creativ si artistic al copiilor vulnerabili.

Tabara s-a incheiat duminica, 23 august, iar picturile copiilor vor fi expuse mai intai la Muzeul Etnografic din Sighetu Marmatiei, unde a avut loc si festivitatea de inchidere a celei de-a XI-a editii a taberei. Banii stransi din vanzarea tablourilor vor fi utilizati in folosul copiilor aflati in grija parintelui Ioan Ardelean.

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.700 de copii au fost scosi din institutii; 21.344 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 715 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1711 de copii au fost primiti in regim de urgenta si 6.545 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.