Baneasa Shopping City strange imbracaminte pentru tinerii din SOS Satele Copiilor

Centru donatii parcare Baneasa Shopping City (2) Baneasa Shopping City deruleaza pana pe 26 noiembrie proiectul de responsabilitate sociala It`s OK to help them dream, derulat cu scopul participarii la eforturile de combatere a abandonului scolar si de sustinere a accesului la educatie in randul copiilor proveniti din familii defavorizate.

Astfel, la centrul de donatii amplasat in parcarea exterioara Baneasa Shopping City, vor fi colectate articole de imbracaminte si incaltaminte noi sau uzate, potrivite copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani.

Proiectul este realizat in parteneriat cu SOS Satele Copiilor Romania, iar la finalul lunii noiembrie, donatiile vor merge catre cei 1000 de copii sustinuti in prezent de organizatia nonguvernamentala, atat catre cei care provin din comunitatile defavorizate, cat si catre cei ingrijiti direct de organizatie si cresc in cele 3 sate SOS din Bucuresti, Sibiu si Bacau.

Alexandru Bogdan - BaneasaDe cele mai multe ori, copiii au nevoie de sprijinul adultilor pentru a ajunge acolo unde isi doresc, insa o parte dintre acestia provin din familii atat de sarace, incat nu pot merge la scoala pentru ca le lipsesc pana si hainele sau incaltamintea. Astfel, se perpetueaza cercul vicios al saraciei materiale care duce la saracia educationala. Prin lansarea acestei campanii, alaturi de cei care vor veni sa doneze, ne dorim sa influentam in bine viitorul copiilor fara posibilitati. In viitor vom lansa si alte campanii in zona educationala, astfel incat, in timp, sa ajutam cat mai multi copii”, a declarat Alexandru Bogdan, Director de Marketing Baneasa Shopping City.

Conform celui mai recent Monitor European al Educatiei si Formarii (nov. 2016), in Romania rata de parasire timpurie a scolii se situa in 2015 la 19,1%, in timp ce rata medie europeana este de 11%. Ratele de abandon scolar sunt semnificativ mai mari pentru copiii din mediul rural, de 27,8%, fata de 19,3% in orasele si zonele suburbane si 5,9 % in orase mari, iar unul dintre principalele motive ale acestei incidente il constituie saracia.

Din totalul celor 4 milioane de copii romani cu varste cuprinse intre 0-18 ani, 50% sunt expusi riscului de saracie si excluziune sociala, dupa cum arata un raport Salvati Copiii realizat in 2016, iar 300.000 se afla in afara sistemului de educatie, conform unui studiu Unicef publicat anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.