BASF a desemnat castigatorii Concursului “Chain Reaction”

Colegiul National “Grigore Moisil” din Bucuresti a castigat Premiul I la Concursul de Stiinte “Chain Reaction”, competitia nationala dedicata chimiei si fizicii organizata de compania BASF. Elevii bucuresteni au fost premiati pentru modul original si creativ in care au imbinat reactiile chimice cu mecanismele fizice. Valoarea totala a premiului I este de 3.000 de euro, dintre care 1.500 de euro vor reveni membrilor echipei, iar liceul din care provine echipa va beneficia de 1.500 de euro pentru dotarea laboratorului de chimie. Locul doi in clasamentul juriului a fost ocupat de Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, iar pe locul trei s-a clasat echipa Colegiului National „Mircea cel Batran” din Constanta. Premiul Publicului a fost acordat Colegiului National “Mihail Kogalniceanu” din Galati care a primit cele mai multe voturi pe pagina dedicata competitiei de pe site-ul www.chemgeneration.com

“Concursul de Stiinte Chain Reaction face parte din strategia companiei BASF – The Chemical Company de a se implica in implementarea de campanii educationale dedicate tinerilor, prin care acestia pot descoperi laturile creative si distractive ale chimiei si fizicii. Tema concursului de anul acesta a fost crearea unor sisteme de reactie in lant si am fost foarte impresionati de proiectele inscrise, de creativitatea si inventivitatea de care au dat dovada copiii. In concurs s-au implicat peste 40 de profesori si 155 de elevi, ceea ce ne arata interesul pentru astfel de competitii in Romania”, a declarat Luminita Teodorescu, Director General BASF Romania.

Concursul de Stiinte „Chain Reaction” s-a desfasurat in perioada aprilie – iunie 2013 in 25 de licee din 11 orase din tara (Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Ploiesti). Peste 40 de profesori si 155 de elevi au fost implicati in prima editie a acestei competitii. Tinerii au format echipe de 5 – 7 elevi (cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani) care au fost coordonate de catre profesorul de chimie si au construit sisteme de reactie in lant folosindu-se de reactii chimice si fizice.

Cele 25 de proiecte au fost evaluate de catre juriul de specialitate al competitiei, format din Prof. Ion Haiduc, Presedintele Academiei Romane, Prof. Sorin Rosca, Presedintele Societatii de Chimie din Romania, Prof. Horia Iovu, Directorul Consiliului de Studii Doctorale, Prof. Gheorghe Cata-Danil, membru in Societatea Romana de Fizica, si Marius Matache, blogger si cercetator in cadrul Universitatii din Bucuresti, la Centrul de Cercetare a Mediului si Efectuare a Studiilor de Impact.

Concursul „Chain Reaction” este parte a platformei educationale CHEMGENERATION, lansata si dezvoltata de BASF – The Chemical Company in 2011, anul international al chimiei. Concursul s-a desfasurat si la nivel international, in Cehia si Serbia in prima parte a anului 2013 si va fi realuat in alte sapte tari din Europa Centrala in toamna acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.