BASF a lansat o noua editie a programului de experimente stiintifice Chemgeneration

BASF experimente 2 BASF lanseaza in trei orase din Romania – Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi – programul stiintific BASF Chemgeneration, destinat elevilor de liceu. Programul se va desfasura in perioada 2018-2019 si va fi gratuit pentru toti liceenii din tara.

Scopul programului este de a educa elevii, intr-un mod practic, cu privire la importanta chimiei si a stiintelor naturale pentru construirea unui viitor durabil. Elevii sunt invitati sa participe la o serie de ateliere de chimie, cu durata totala de 90 de minute, in cadrul carora asista la prezentari interactive, invata normele de conduita in laborator si efectueaza experimente in perechi, asistati de moderatori special instruiti. Atelierele sunt destinate tuturor liceenilor, si nu doar celor cu rezultate de exceptie sau pasionati de chimie.

Luminita Teodorescu_Director General BASF RomaniaAm creat acest program pentru ca elevii sa inteleaga cum functioneaza chimia dincolo de manuale si de sali de clasa, sa participe la experimente interactive si sa afle cum, prin intermediul stiintei, fiecare dintre noi poate contribui cu solutii atat la micile probleme cotidiene, cat si la unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta societatea contemporana”, a declarat Luminita Teodorescu, Managing Director, BASF Romania.

BASF Chemgeneration este un proiect amplu, care se organizeaza in 11 tari din Europa Centrala si de Sud, impreuna cu unele dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume. In Romania, BASF realizeaza acest program in parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (Universitatea Politehnica din Bucuresti), Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica (Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca), Facultatea de Chimie (Universitatea Alexandru I. Cuza din Iasi).

Tema acestei prime editii este economia circulara, mai exact, reutilizarea unui obiect prin BASF experimentereciclare.

Detaliile privind desfasurarea programului, in fiecare dintre cele trei orase, sunt urmatoarele:

  • Bucuresti: primul atelier va avea loc pe data de 9 martie, la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (Universitatea Politehnica). Urmatoarele ateliere se vor desfasura saptamanal in aceeasi locatie, in fiecare zi de vineri, la ora agreata cu profesorul coordonator din cadrul facultatii si vor fi organizate pentru grupuri de maxim 30 de elevi. Date de contact: teenslab@yahoo.com
  • Cluj-Napoca: primul atelier va avea loc pe data de 16 martie, la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica (Universitatea Babes-Bolyai). Urmatoarele ateliere se vor desfasura saptamanal in aceeasi locatie, in fiecare zi de vineri, la ora agreata cu profesorul coordonator din cadrul facultatii si vor fi organizate pentru grupuri de maxim 28 de elevi. Date de contact: chemgeneration@chem.ubbcluj.ro
  • Iasi: primul atelier va avea loc pe data de 16 martie, la Facultatea de Chimie (Universitatea Alexandru I. Cuza). Urmatoarele ateliere se vor desfasura saptamanal in aceeasi locatie, in fiecare zi de vineri, la ora agreata cu profesorul coordonator din cadrul facultatii si vor fi organizate pentru grupuri de maxim 24 de elevi. Date de contact: iasichemgeneration@hotmail.com

Inscrierile la atelierele BASF Chemgeneration pot fi facute exclusiv de catre profesori, prin completarea formularului disponibil pe pagina web a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.