BASF a lansat platforma educationala online Chemgeneration

Compania BASF, impreuna cu cele mai reprezentative institutii educationale din Romania, a lansat platforma educationala Chemgeneration.com. Aceasta reuneste stiri despre cele mai recente evenimente din lumea chimiei, precum si informatii despre cele mai importante personalitati si inovatii ce au marcat evolutia acestui domeniu.  Platforma a fost lansata pentru a sarbatori anul 2011, declarat de UNESCO Anul International al Chimiei si pentru a marca implinirea a 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel cercetatoarei Marie Curie.

 „Chemgeneration.com a fost creat pentru a facilita accesul tinerilor la informatii din domeniul chimiei, pentru a le stimula interesul fata de aceasta disciplina si pentru a-i promova pe cei care fac performanta în acest domeniu. Chimia este prezenta pretutindeni în viata noastra si de aceea este necesar sa o cunoastem si sa o întelegem”, a declarat Luminita Teodorescu, Director General BASF Romania.

Chemgeneration.com ofera, intr-un limbaj accesibil, o perspectiva detaliata asupra parcursului chimiei in istorie, exemple de chimie aplicata in diverse alte domenii si oportunitatea de a arunca o privire in viitorul apropiat. Cu ajutorul continutului multimedia – ilustratii interactive, jocuri si aplicatii de ultima ora – platforma a fost construita pentru a incuraja noile generatii de elevi si studenti sa patrunda in universul chimiei.

Scopul principal al site-ului este sa ramana un punct de informare de referinta si dupa Anul International al Chimiei si sa fie o sursa educationala utila, dar si o platforma de promovare pentru elevi, studenti si toti cei pasionati de chimie.

1 Response

 1. Buna ziua,

  Sunt prof. Buduleci Rodica. de la Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea Pascani, si doresc sa inscriu pentru inceput, o grupa de 12 elevi din clasele IX – XII si dorim sa participam la Festivitatea de deschidere care are loc (am vorbit cu Domnul Decan Humelnicu) pe 16 martie, va rog sa-mi spuneti ora.
  Multumesc.
  Telefon: 0742 55 63 56
  Email: buduleci_rodica@yahoo.com

  Cu respect,
  Prof. Buduleci Rodica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.