BASF invita liceenii sa transforme lumea in bine cu ajutorul stiintei

FUTURE_HEROES_badge_with_symbols_ATBASF, impreuna cu partenerii de la Societatea de Chimie din Romania, lanseaza Concursul de Stiinte “Eroii Viitorului”, prin care promoveaza relatia dintre dezvoltarea sustenabila si stiintele naturii in randul elevilor de liceu. Competitia isi propune sa ii faca pe tineri constienti de problemele de mediu din comunitatile in care traiesc si ii provoaca sa identifice o rezolvare pentru ele. Astfel, tinerii pot propune solutii pentru probleme legate de energie, apa, transport, spatiu verde, deseuri sau pot identifica o alta problema. Pentru rezolvarea acesteia, trebuie sa fie folosite metode stiintifice, astfel, in timpul pregatirii si implementarii solutiilor propuse, BASF Concursul CHAIN REACTION_Colegiul National Grigore Moisil1elevii vor avea ocazia sa descopere ca stiintele, in special chimia si fizica, sunt foarte importante pentru dezvoltarea sustenabila.

“De-a lungul unei istorii de 150 de ani a BASF, numeroase descoperiri tehnologice au contribuit la dezvoltarea sustenabila, pornind de la materiale inovatoare care permit utilizarea cat mai eficienta a energiei, pana la componente auto moderne si sustenabile.Obiectivele concursului de stiinte ‘Eroii Viitorului’ vizeaza familiarizarea tinerei generatii cu conceptul de sustenabilitate, precum si cu stiintele care joaca un rol important in cadrul acestuia, si aplicarea cunostintelor dobandite de acestia in lumea reala. Credem ca tinerii inventatori de astazi vor deveni cercetatorii de maine”, a declarat Filip Dvorak, Head of Communications & Government Relations, BASF Europa Centrala.

Echipele se pot inscrie in concurs trimitand prezentarile si/sau materialele video cu solutia sustenabila aleasa pe site-ul www.chemgeneration.com pana pe data de 6 aprilie 2015. Proiectele vor fi analizate de un juriu de experti si profesori, care va desemna cele mai bune 5 echipe finaliste. Acestea vor trebui sa prezinte apoi proiectele in fata juriului, in luna mai. La finalul Concursului de Stiinte “Eroii Viitorului”, primele 3 echipe clasate in functie de notele juriului vor fi premiate.

In identificarea temelor abordate pentru proiectele lor, echipele de elevi vor putea beneficia de ajutorul profesorului coordonator, alaturi de care trebuie sa analizeze problema identificata si sa gaseasca o solutie potrivita, care trebuie implementata in mod real, daca este posibil, sau poate fi realizat un prototip. Pentru a indeplini sarcina, vor fi necesare atat cunostinte teoretice din domeniu stiintelor, cat si creativitatea si imaginatia elevilor. Cele mai bune idei pot avea sansa de a fi ulterior implementate sau pot fi sursa de inspiratie pentru viitoare solutii sustenabile.

Toate proiectele vor fi disponibile pe platforma www.chemgeneration.com, unde vor putea fi votate de utilizatori. Echipa care primeste cele mai multe voturi va castiga Premiul Publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.