Bayer a dat startul Laboratorului de stiinte pentru elevii claselor primare

Laboratorul de Stiinte Bayer (1)Bayer a demarat cea de-a doua editie a Laboratorului de stiinte Bayer, pentru elevii claselor primare din Bucuresti. Desfasurat in perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de stiinte Bayer gazduieste sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sanatatii oamenilor, plantelor si animalelor, ca o solutie educativa si distractiva pentru programul din Saptamana Altfel: ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Peste 1000 de elevi bucuresteni s-au inscris deja la sesiunile de experimente. Laboratorul de stiinte Bayer a fost inaugurat de catre elevii clasei a II-a din cadrul Scolii Gimnaziale Maria Rosetti. Sesiunile de experimente sunt realizate sub Laboratorul de Stiinte Bayer_2015indrumarea unei echipe de 6 studenti in medicina si stiinte naturale, fosti olimpici nationali si internationali la chimie si biologie.

Ne face mare placere sa contribuim, alaturi de Bayer, la apropierea elevilor de domeniul fascinant al stiintelor naturii. Este o reala bucurie sa-i vedem pe cei mici surprinsi de experimente si dornici sa afle cat mai multe informatii despre lucrurile care ii inconjoara. Ei sunt generatia viitoare de cercetatori ce vor folosi stiinta pentru o viata mai buna!”, a declarat Adrian Murgoci, coordonatorul echipei, care in prezent studiaza Stiintele Naturii in cadrul Universitatii Cambridge, Marea Britanie.

Pe parcursul acestei saptamanii, elevii se vor transforma in mici cercetatori si vor lucra alaturi de 6 studenti in medicina si stiinte naturale, Laboratorul de Stiinte Bayerfosti olimpici nationali si internationali la chimie si biologie. Cei mici vor  descoperi vitamina C in diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele si de ce este important calciul in mentinerea sanatatii acestora, precum si avantajele consumarii vitaminelor in forma efervescenta. Si cum organismele vii includ si plantele, o parte a experimentelor practice ii vor ajuta sa descifreze misterele compozitiei legumelor, masurarii pH-ul din sol si diferentierii plantelor in functie de grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.