Baylor Marea Neagra: Ajutoare de milioane de dolari pentru spitalele romanesti

Spitalul de boli infectioase ConstantaFundatia Baylor Marea Neagra a facut de la inceputul anului 15 donatii de produse medicale si suplimente nutritive unor spitale partenere din intreaga tara. Acestea au fost efectuate in cadrul programului de extindere a donatiilor de medicamente si consumabile sanitare catre o retea de institutii medicale specializate, de pe intreg teritoriul Romaniei. Programul a fost posibil ca urmare a unui parteneriat incheiat intre Fundatia Baylor-Marea Neagra si Fundatia AmeriCares, cu sprijin financiar din partea Chevron. Produsele medicale si suplimentele nutritive au fost trimise, in cadrul a patru transporturi umanitare Spital Vasluiinternationale, de catre AmeriCares Fundatiei Baylor Marea Neagra.

Thomas Holst, Presedinte Chevron Romania”Credem ca asocierea noastra cu AmeriCares si Fundatia Baylor Marea Neagra demonstreaza cel mai bine intentiile Chevron de a contribui la bunastarea comunitatilor unde opereaza, respectiv in acest caz zonele Constanta si Vaslui”, a declarat Thomas Holst, Presedinte Chevron Romania.

Unitatile medicale beneficiare sunt: Spitalul de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Judetean Tulcea, Spitalul Judetean Vaslui, Spitalul de Urgenta din Barlad, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si Spitalul de Pediatrie din Brasov.

In urma evaluarii nevoilor spitalelor s-a constatat ca acestea au deficit de medicamente analgezice, antiinfectioase, anticonvulsive, cardiovasculare, diuretice si gastrointestinale, dar si de consumabile medicale.

Unitatile medicale partenere au fost selectate in urma unor proceduri riguroase, fiind facute numeroase vizite pentru cunoasterea modului in care se desfasoara activitatea medicala in aceste spitale, astfel incat ajutoarele care urmeaza a fi trimise sa fie folosite cu maxim de eficienta si doar in folosul bolnavilor. Procedura de selectie continua si alte spitale urmand a se alatura celor care sunt deja beneficiarele programului.

Valoarea transporturilor trimise anul acesta de catre AmeriCares Fundatiei Baylor este de peste 2,8 milioane de dolari, 98% din aceasta fiind constituita de medicamente. Din punct de vedere al volumului donatiilor 67% au fost suplimente nutritive si restul produse medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.