Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

BCR a dat peste 300 de echipamente IT copiilor din mediul rural

bcrBCR si BCR Social Finance IFN SA s-au alaturat proiectului IT4Kids in mediul rural, initiat de Scoala informala de IT, si au donat peste 300 de echipamente IT.

Obiectivul acestuia este de a imbunatati accesul la educatia moderna (inclusiv de la distanta) pentru elevii din mediul rural, in contextul pandemiei de coronavirus si al imposibilitatii copiilor de a se prezenta la scoala.

Echipamentele donate (laptopuri, tablete, routere, etc) au fost distribuite in 15 institutii de invatamant din judetele Salaj, Sibiu, Cluj, Iasi, Dolj, Constanta si Buzau. Toate echipamentele IT colectate au fost igienizate, formatate si dotate cu sisteme de operare de catre Ecotic, A.P.D.E.T.I.C. si Ateliere fara frontiere, parteneri ai proiectului.

Ionut Stanimir BCR„Ne bucuram sa putem sustine proiectul IT4Kids, extrem de util mai ales in contextul actual, dar si pentru viitor. Indiferent de ce se va intampla in perioada urmatoare, daca scolile vor ramane in online sau nu, componenta digitala va fi din ce in ce mai prezenta si va influenta educatia din multe puncte de vedere. Laptopul sau tableta nu trebuie sa fie un obiect SF pentru niciun copil, indiferent de mediul din care provine. Asadar, orice mijloc prin care putem facilita accesul la tehnologie, atat al copiilor, cat si al profesorilor, este o investitie foarte importanta si cu efecte pe termen lung pentru ei, dar si pentru societate”, a spus Ionut Stanimir, Director de Marketing BCR.

In plus, proiectul IT4Kids a venit si in sprijinul a peste 120 de cadre didactice din mediul rural din judetele Sibiu, Salaj si Cluj, care au participat la cursuri online (gratuite) de „Initiere in platformele de comunicare Zoom si Google Classroom”, livrate de mentorii Scolii informale de IT.

„IT4Kids in mediul rural reprezinta un nou proiect de succes al Scolii informale de IT, care va aduce mai aproape, prin intermediul mediului online, elevi si profesori de la numeroase scoli de la tara. In cele 3 luni ale proiectului, am descoperit cat este de important sa fim conectati, atat la tehnologie, cat si cu cei din jurul nostru. Impreuna putem sa dam o mana de ajutor acolo unde este nevoie”, afirma Mihai Talpos, cofondator al Scolii Informale de IT.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...