BCR a dat startul proiectului dedicat copiilor prescolari “De la Joc la Educatie Financiara”

BCR - De la Joc la Educatie FinanciaraBanca Comerciala Romana (BCR), Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE), Ministerul Educatiei si Infomedia Romania au lansat programul “De la Joc la Educatie Financiara”. Prin intermediul acestuia 23.000 de prescolari din sapte judete (Bucuresti, Sibiu, Dolj, Constanta, Cluj, Timis, Iasi) vor primi gratuit suportul de curs (manuale si software), iar 7000 de educatori vor fi formati pentru a sustine lectii de educatie financiara in gradinite. Programul se va derula in 2016, incepand cu luna aprilie si va consta in desfasurarea unor activitati de formare si informare a copiilor, a cadrelor didactice si parintilor, cu privire la notiuni elementare de educatie financiara, in vederea sprijinirii dezvoltarii personale si, implicit, a dezvoltarii comunitare.

Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail BCRRomania are un grad mic de alfabetizare financiara, de 22%, planificarea unui buget este o necunoscuta pentru trei romani din patru, iar in ce priveste gradul de bancarizare, suntem pe locul pe locul 124 din 143 intr-un clasament global, potrivit statisticilor recente. In acest context, inceperea timpurie a educatiei financiare este un imperativ, iar programul «De la Joc la Educatie Financiara»  reprezinta un raspuns la aceasta necesitate. Totodata, am luat in calcul faptul ca 95% din educatia financiara a romanilor provine din familie, asa ca manualul contine si exercitii pe care copiii le pot face acasa cu parintii, care pot astfel suplimenta informatiile obtinute la gradinita”, afirma Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail&Private Banking, BCR.

Principala sursa de educatie financiara a tinerilor din Romania ramane familia, intr-o proportie de 95%, in timp ce scoala detine un procent de 9%, iar bancile, doar 5%, potrivit studiului Erste, realizat de catre IMAS International. Programul “De la Joc la Educatie Financiara” urmareste sa le ofere copiilor sansa de a avea acces la educatie financiara cat mai devreme si chiar sa creasca nivelul de invatare alaturi de parinti sau familie.

In 2008, BCR a sprijinit dezvoltarea primului manual de educatie financiara pentru elevii de liceu, dezvoltat de organizatia non-profit Junior Achievement, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si BCR, care l-a finantat si a contribuit cu peste 500 consultanti voluntari la clasa de la aplicarea lui in scoli. In plus, BCR a lansat in 2009 campania Scoala de Bani, care a imbinat lectiile de teorie propriu-zisa cuprinse in doua ghiduri de lucru“Ghidul de conversatie intre buzunar si ban”, respectiv “Ghidul de crestere a banilor” cu elemente de divertisment si instrumente utile in gestionarea portofelului familiei. Totodata, in 2013, BCR si Erste Bank, alaturi de Muzeul National de Istorie a Romaniei si Ministerul Educatiei Nationale, au derulatproiectul de educatie financiara “Fabuloasa lume a banilor”, constand intr-o expozitie interactiva si o competitie cu teme financiare dedicate elevilor de clasele I-VIII.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.