BCR a dat startul unui nou turneu al Scolii de Bani pe Roti, ce vizeaza educatia financiara a copiilor

Scoala de Bani BCRBanca Comerciala Romana a dat startul unui nou turneu al Scolii de Bani pe Roti, ce are ca misiune cresterea nivelului de educatie financiara a Romaniei.

Proiectul urmareste sa educe financiar copiii cu varste intre 7 si 14 ani prin ateliere interactive organizate intr-un camion special adaptat, unde copiii au ocazia sa treaca prin diferite etape de intelegere si constientizare a modului cum folosim banii in economie.

Caravana a demarat cu o prima oprire in orasul Pitesti. Anul acesta camionul FLIP va ajunge in 11 orase, va merge in tabara la mare si le va pregati copiilor surprize cu ocazia zilei de 1 iunie.

Inscrierile au inceput deja, iar profesorii sau parintii care isi doresc sa le ofere o experienta educationala inedita celor mici se pot inscrie pe website-ul campaniei. In timpul atelierelor, copiii parcurg timp de o ora si jumatate concepte si notiuni economice prin joaca si, astfel, le inteleg astfel mai usor, fara sa fie nevoiti sa asculte definitii sau formule.

Nicoleta Deliu_reprezentant Bursa Binelui BCRNe dorim ca in noul sezon al Scolii de Bani pe Roti sa avem cat mai multi elevi participanti la atelierele de educatie financiara. Consideram ca avem nevoie sa ii invatam pe copii, de la varste fragede, ca e important sa stie sa isi gestioneze corect banii pentru a avea un start sanatos in viata din punct de vedere financiar. In acest program folosim invatarea experientiala si jocuri special create de specialisti de la Universitatea din Viena pentru a-i ajuta pe copii sa acumuleze intr-un timp foarte scurt cunostinte pe care le pot folosi toata viata”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Scoala de Bani.

Scoala de Bani pe Roti este o initiativa care face parte din programul national Scoala de Bani al BCR, care isi propune sa le vorbeasca romanilor de toate varstele despre cum isi pot indeplini visurile prin administrarea cat mai eficienta a bugetului personal. Pornit in urma cu 2 ani, programul reuneste in prezent 200.000 de romani, care au absolvit cursurile gratuite oferite de catre BCR.

In 2018, caravana FLIP a parcurs 15 orase (Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare, Bistrita, Cluj Napoca, Straja, Mioveni, Bucuresti, Timisoara, Oradea, Deva, Sebes, Alba Iulia, Sibiu) si peste 2.490 km. Peste 10.000 de copii cu varsta intre 7-14 ani, din peste 200 de scoli, au participat la cursurile gratuite de educatie financiara din camion.

Mai mult, anul trecut circa 110.000 de cursanti ai Scolii de Bani au aflat cum sa-si gestioneze mai bine bugetul personal si cum sa ia decizii financiare mai bune printr-o planificare corecta. Cursurile au avut loc in sucursalele BCR (10.000 de adulti participanti), la sediile companiilor (20.000 de participanti), in universitati, licee si scoli (40.000 de participanti), in FliP (10.000 de copii participanti) si in gradinite (30.000 de prescolari participanti).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.