Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

BCR a donat Spitalului Universitar primul robot autonom de sterilizare realizat in Romania

Conferinta BCR_robot MUV (1)Banca Comerciala Romana a donat Spitalului Universitar primul robot autonom de sterilizare realizat in Romania.

MUV Smart va fi produs in serie, in Romania, de catre Modulab, start-up ce face parte din Acceleratorul de Business BCR InnovX.

MUV Smart/ Steriliser este o platforma mobila inteligenta de sterilizare fara contact, prin intermediul unei surse de radiatie UVC, care este eficienta impotriva tuturor tipurilor de agenti patogeni, inclusiv a tuturor tipurilor de coronavirus cunoscute. Robotul este capabil sa navigheze spatii complexe evitand coliziunile, sa detecteze prezenta oamenilor pentru a-si dezactiva lampile si care poate fi supravegheata si controlata si de la distanta prin intermediul unei aplicatii Android.

Inca de la declansarea primelor efecte ale pandemiei, ne-am propus sa sustinem eforturile echipelor medicale si ale populatiei in lupta cu noul coronavirus. BCR a donat si a facilitat, prin intermediul platformei Bursa Binelui, donatiile pentru proiecte care au sprijinit luptaRobot MUV impotriva Covid-19. Donarea robotului autonom MUV Smart, un produs inovator fabricat in Romania, se inscrie in aceasta serie de demersuri si demonstreaza, totodata, angajamentul nostru pentru programul Romania Tech Nation”, a declarat Ionut Stanimir, director de marketing si comunicare BCR si co-fondator al acceleratorului BCR-InnovX.

Modulab, start-up inscris in Acceleratorul BCR-InnovX, a inceput productia in serie a acestui robot, cu ajutorul unei campanii de crowdfunding derulata in cursul lunii aprilie. In plus, proiectul Modulab a fost asociat campaniei  #staycontactless derulata de George, prin care BCR a promis ca, daca va  convinge mai mult de 23.000 de oameni sa dea share mesajelor de responsabilitate si distantare sociala din cadrul campaniei, va cumpara primul robotul autonom produs, pe care il va dona unui spital din Romania.

MUV Smart/ Steriliser are capacitate totala de 5200W si o autonomie de minim 5 ore, putand steriliza un spatiu de 30 metri patrati in mai putin de 10 minute. Robotul este dotat cu 20 de senzori diferiti care ajuta latforma in navigarea autonoma a oricarui tip de spatiu, dar si in interactiunea cu mediul.

Fara a fi nevoie de a expune un operator uman la radiatie, MUV Smart/ Steriliser isi configureaza automat traseul cel mai eficient pentru dezinfectarea fiecarei incinte si poate reduce timpul de sterilizare al unui spatiu cu peste 30% fata de dispozitivele care trebuie actionate manual.

Miscarea continua a sursei de radiatie UVC asigura o distributie uniforma in toata incinta, actionand asupra suprafetelor, dar si a aerului. Utilizatorul poate vizualiza harta pe care o configureaza cu ajutorul unei aplicatii Android, poate prelua controlul asupra traseului si poate descarca un raport la finalul fiecarui ciclu de sterilizare.

La inceputul acestui an, laboratorul de cercetare si dezvoltare Modulab urma sa lanseze o platforma mobila autonoma destinata suportului logistic in fabrici, depozite si alte facilitati cu spatii mari. La inceputul epidemiei, platforma a fost adaptata pentru sterilizare inteligenta.

In prezent, Modulab produce doua versiuni ale platformei mobile si doua versiuni de robot autonom de sterilizare fara contact, toti robotii fiind fabricati in Romania. Compania a dezvoltat, de asemenea, un prototip de robot autonom de curatenie, care va intra in productie in toamna acestui an.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat in parteneriat cu UiPath, Microsoft, Modex, Startup Grind, Mindspace si European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acopera costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile si costurile logistice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...