BCR a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare lectie de educatie financiara din lume

BCR World Record 31 oct 2018-20Banca Comerciala Romana, cu sprijinul profesorilor de educatie financiara din programul Scoala de Bani si a partenerilor din cele 59 de locatii, au reusit sa inscrie Romania in Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare lectie de educatie financiara din lume.
Astfel, cu ocazia Zilei Internationale a Economisirii, 13.230 de romani din toate colturile tarii si-au insusit cunostinte financiare.

Recordul a fost omologat azi dimineata de reprezentantii GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenti in Romania pentru a participa la tentativa oficiala si a certifica numarul de participanti. Pentru ca recordul sa fie validat era necesara participarea simultana a cel putin 5.624 de persoane, acesta fiind numarul de participanti inregistrat in 2013 de o initiativa similara inregistrata in Statele Unite.

BCRGuinness2Recordul apartine romanilor si Romaniei, reusita este a noastra, a tuturor celor care au incredere ca drumul spre prosperitate trece prin educatie, drumul spre independenta financiara trece prin educatie. Recordul apartine oamenilor care au intrat in salile de curs si celor care nu au reusit, dar si-au dorit. Recordul apartine colegilor mei care demonstreaza si cu aceasta ocazie ca banking inseamna in primul rand oameni si comunitati in jurul unei misiuni comune. Suntem mandri ca am reusit sa contribuim, prin mobilizarea exemplara a colegilor mei din banca, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare in intreaga tara. Romania are nevoie de incredere, iar aceasta incredere se naste din realizari, vine atunci cand demonstram ca putem sa  ne mobilizam impreuna pentru o cauza importanta, care tine de viitorul fiecaruia dintre noi. Responsabilitatea noastra este sa punem la dispozitie resursele, inclusiv si mai ales educationale, pentru a contribui la crearea de prosperitate in Romania”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

In fiecare an, Grupul Erste realizeaza studii despre cunostintele financiare si nivelul de economisire in tarile din Europa Centrala si de Est. Rezultatele de anul acesta ne arata ca un sfert dintre romani nu economisesc deloc si doar 17% dintre romani au economisirea printre prioritati, restul pun deoparte doar ce le ramane la final de luna sau de an. Mai mult de o treime dintre romani cred ca nu sunt priceputi sa-si gestioneze banii, ca nu au talent la acest lucru. La Scoala de Bani, romanii inteleg ca gestionarea banilor se invata, exact ca orice alt lucru in viata. Invata cum sa-si gestioneze bugetul zilnic, cum sa stabileasca obiective financiare realiste pe termen scurt, mediu si lung si cum sa faca sa le atinga si sa fie independenti financiar.   

Numarul romanilor care se simt bine informati in ceea ce priveste educatia financiara creste de la an la an, chiar daca in procente mici. O treime dintre romani se considera bine informati financiar, iar la capatul opus, 4 din 10 romani cred ca nu sunt deloc bine informati pe aceasta tema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.