BCR asteapta liceenii de peste 16 ani sa se inscrie la Summer Job

Banca Comerciala Romana a inceput competitia pentru “Summer Job”, primul proiect de educatie  financiara cu o componenta de internship adresat elevilor de liceu de peste 16 ani. Programul BCR Summer Job se desfasoara la nivelul intregii tari, in lunile iulie si august, timp in care liceeni au posibilitatea sa lucreze, platiti, in cadrul sucursalelor BCR.

Procesul de selectie este impartit in doua etape: prima se refera  la rezolvarea unui mini-quiz de 10 intrebari din domeniul financiar-bancar in urma caruia 15 participanti vor castiga, prin tragere la sorti dintre cei care raspund corect la mai mult de 7 intrebari, tablete E-boda. Cea de-a doua etapa va avea loc pe 19-31 mai, cand elevii care iau cel putin nota 7 la testul de educatie finaciara, vor fi solicitati sa elaboreze o lucrare pe o tematica prezentata in prealabil.

“Pentru elevii care vor o altfel de vacanta, una mai responsabila in care au oportunitatea sa isi descopere potentialul profesional, dar si sa-si castige singuri banii de buzunar, BCR a creat programul Summer Job. Credem ca responsabilitatea financiara si o buna intelegere a gestionarii bugetului personal se invata de la varste relativ mici, iar experienta personala este cel mai bun profesor. Mai mult, ne bucura foarte tare deschiderea tinerilor catre astfel de initiatiative – in 2011 am avut peste 100 de inscrieri in prima etapa a preselectiei”, a declarat Cornel Cojocaru, director comunicare BCR.

Castigatorii vor beneficia de un internship platit timp de doua luni la una din agentiile BCR din tara si din Bucuresti, avand posibilitatea de a se familiariza cu domeniul financiar-bancar si chiar de a lua in considerare o posibila cariera in aceasta directie.

Programul Summer Job in BCR este la a doua editie. In 2011, 50 de elevi de liceu au lucrat timp de doua luni in banca. Ei au fost selectati din cele aproape 350 de aplicatii primite. In cele doua luni cat au fost angajati in BCR, ei au invatat cum sa isi gestioneze bugetul personal, cum functioneaza o banca si care sunt pasii care trebuie urmati in dezvoltarea produselor bancare pentru tineri.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina de Facebook a companiei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.