BCR doneaza 25.000 de carti “De la joc la educatie financiara” mai multor gradinite din tara

de la joc la educatie financiara bcrBanca Comerciala Romana doneaza 25.000 de exemplare ale cartii “De la joc la educatie financiara”, pentru prescolarii din mai multe  gradinite din 7 judete din tara, in cadrul proiectului derulat de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE).

Mai multe unitati de invatamant prescolar din intreaga tara vor fi dotate cu exemplare ale cartii cu scopul de a fi folosite de catre educatori pentru studiu la grupa pe tot parcursul anului scolar 2019-2020.

Aceasta actiune face parte dintr-un demers mai larg de educare financiara a romanilor de toate varstele, iar  BCR isi mentine promisiunea de a fi un educator financiar responsabil pentru romani si isi propune ridicarea nivelului de educatie financiara in randul populatiei de toate varstele. Un studiu efectuat in Uniunea Europeana a plasat Romania pe ultimul loc in ceea ce priveste educatia financiara. Romanilor le lipsesc notiunile financiare de baza care i-ar ajuta sa isi administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezinta un prim pas in cresterea nivelului lor de educatie financiara.

Nicoleta-Deliu-Banca Comerciala Romana - CSRmedia-HomeCredem ca educatia financiara este esentiala in pregatirea unui copil pentru viata. Ne dorim ca cei mici sa porneasca in viata cu dreptul, ori acest lucru nu prea e posibil daca nu au notiuni financiare de baza si nu stiu cum sa-si gestioneze banii. Cred ca noi toti trebuie sa lucram impreuna pentru ca educatia financiara sa fie un subiect important care sa fie abordat atat in scoli, cat si in afara acestora. Fie ca vrem sau nu, modul in care luam deciziile financiare ne influenteaza considerabil viata”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Scoala de Bani.

Scoala de Bani este cel mai amplu program de educatie financiara din Romania. In ultimii trei ani, peste 1.000 de angajati ai BCR au devenit, in mod voluntar, profesori de educatie financiara si au reusit sa ofere astfel de cursuri gratuite catre aproximativ 320.000 de romani – copii, tineri si adulti. Cei interesati se pot inscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar si in sucursalele judetene BCR.

Toate studiile desfasurate in ultimii doi ani, indiferent de sursa, arata ca romanii se afla pe ultimul loc la educatie financiara in Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondiala la nivelul Uniunii Europene si prezentat in cadrul celei de a doua editii a European Money Week din 2018 a plasat Romania pe ultimul loc din 127 de tari calificate ca raspunsuri, cu un procentaj de 22%, in conditiile unei medii europene de 55%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.