BCR ofera cursuri gratuite de educatie financiara, in 100 de sucursale bancare

BCRBCR va organiza cursuri de educatie financiara “Scoala de bani”, in fiecare joi, in 100 de sucursale BCR, dupa incheierea orelor de program bancar.

Cu titlu de misiune “Independenta financiara se invata”, programul isi propune sa creasca increderea romanilor in deciziile lor financiare, fara sa faca referire la niciun produs al bancii.

1.000 de angajati ai bancii sunt pregatiti sa actioneze ca adevarati profesori de educatie financiara.

Cursurile sunt gratuite si au loc in afara orelor de lucru cu publicul ale unitatilor BCR, care sunt marcate vizual si a caror disponibilitate poate fi verificata pe www.scoaladebani.ro

Un astfel de curs se desfasoara, in mod normal, pe parcursul a 90 de minute, cu aproximativ 20 de cursanti adulti, toate materialele de curs fiind puse la dispozitie de BCR.

Sergiu Manea, Vicepresedinte Executiv Trezorerie, Piete de Capital & Group Large Corporate, BCRRomania are nevoie de oameni cu incredere in ei, iar increderea se obtine atunci cand deciziile pe care le luam se bazeaza pe cunostinte si intelegere, mai ales cand vorbim despre deciziile financiare. Incepand din aceasta saptamana, BCR vorbeste despre educatie pentru independenta financiara pe toate canalele pe care, de obicei, comunica despre produsele si serviciile bancare, de la reclamele la TV la vitrinele unitatilor, pentru ca a devenit parte din oferta curenta a bancii. Sunt mandru ca avem o comunitate de peste 1.000 de profesori de educatie financiara in BCR care isi pun la bataie expertiza, entuziasmul si increderea pentru a-i invata pe romani sa-si castige independenta financiara si sa-si gestioneze mai eficient veniturile si cheltuielile. Scoala de bani este un program de educatie financiara care vorbeste dincolo de definitii, sintagme si teorii. Vorbeste despre nevoi si aspiratii, despre cum putem sa obtinem bunastarea si sa ne indeplinim visurile prin administrarea cat mai eficienta a banilor. Si o face bazandu-se, in primul rand, pe interactiunea umana, fara nicio interactiune comerciala, cu sinceritate, asumare si empatie. Educatia trebuie sa fie cu si despre oameni, iar obiectivul nostru este sa crestem increderea romanilor in deciziile lor financiare, pentru a contribui la crearea de prosperitate in Romania”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

In ultimii doi ani, cei peste 1.000 de angajati ai BCR care au devenit, in mod voluntar, profesori de educatie financiara, au reusit sa ofere astfel de cursuri catre aproximativ 70.000 de romani, din care 30.000 de adulti si 40.000 de copii si tineri.

Toate studiile desfasurate in ultimii doi ani, indiferent de sursa, arata ca romanii se afla pe ultimul loc la educatie financiara in Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondiala la nivelul Uniunii Europene si prezentat in cadrul celei de a doua editii a European Money Week din acest an a plasat Romania pe ultimul loc din 127 de tari calificate ca raspunsuri, cu un procentaj de 22%, in conditiile unei medii europene de 55%. 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.