BCR: Oradenii pot plati direct cu cardurile contactless calatoriile cu transportul in comun

BCr Validator plataBanca Comerciala Romana, in parteneriat cu OTL si in colaborare cu Telekom Romania, a implementat solutia de plata contactless a calatoriilor, direct in mijloacele de transport in comun din Oradea.

Astfel, toate mijloacele de transport ale societatii locale de transport, OTL, dispun de cate doua validatoare de plata, cu ajutorul carora oricine isi poate achita calatoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitenta a cardului.

Ne bucuram ca reusim la Oradea sa extindem sistemul de plata contactless in transportul public. Peste 80% din piata de carduri este contactless, iar platile contactless au devenit ceva firesc in comportamentul utilizatorilor de carduri, asa ca e normal ca acestea sa se extinda si catre alte servicii din activitatea cotidiana a fiecaruia dintre noi, asa cum este transportul public. Vom investi in continuare in programul integrat Smart City si suntem convinsi ca, alaturi de partenerii nostri Mastercard si Visa, solutiile de plata avansate vor transforma viata romanilor intr-una mai buna”, a declarat Ciprian Nicolae, Sef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR.

Sistemul de plata contactless din mijloacele de transport OTL este extrem de simplu: calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei. Echipamentul de plata va elibera apoi o dovada de plata, pe care utilizatorul trebuie sa o pastreze pana la coborarea din mijlocul de transport. Calatoria achitata contactless in autobuz nu este comisionata si are acelasi tarif ca cel perceput prin alte metode de plata deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit avand la baza arhitectura de functionare reglementata de Mastercard si VISA, astfel incat orice card emis oriunde in lume sub insemnele celor doua organizatii sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.