BCR: Peste 36.000 de copii au urmat cursurile de educatie financiara la Scoala de Bani

Prima scoala romaneascaPeste 36.000 de copii au urmat cursurile de educatie financiara la Scoala de Bani in ultimele sase luni.

Mai mult, in luna iunie profesorii de la Scoala de Bani au reusit sa ajunga cu atelierele de educatie financiara pana si in cea mai mica scoala din Romania. Este vorba de scoala primara Dobraia, din  judetul Caras Severin, unde invata doar trei copii. Cei mici au avut ocazia sa afle ce este trocul, cum au aparut banii, ce face o banca si cum putem avea mai multa grija de banii nostri. Pe langa notiuni de educatie financiara, cei mici au fost recompensati cu premii pentru intrebari si faptul ca au fost activi in cadrul prezentarii.

In iunie, profesorii de la Scoala de Bani au ales sa organizeze o actiune inedita de educatie financiara si la Brasov, la Prima Scoala Romaneasca, devenita intre timp muzeu, unde copiii s-au bucurat sa afle cum pot pune bani in pusculita pentru visurile lor si cum pot rezista tentatiilor mai usor.

Periplul prin cele mai neobisnuite scoli a continuat cu cea mai performanta scoala din mediul rural, care se afla in judetul Botosani, comuna Broscauti. Aici copiii citesc mult si stiu exact ce-si doresc sa devina in viata, iar prin atelierul de educatie financiara au invatat ce sa faca pentru a-si indeplini visurile.

Nicoleta Deliu - BCREducatia financiara este pentru toata lumea, de la copii, la tineri, la adulti si persoane in varsta. Credem insa ca primul loc unde ar trebui sa invatam despre cum sa ne gestionam banii este la scoala. De altfel, copiii au fost mereu cei mai entuziasti elevi la Scoala de Bani si ne bucuram de fiecare data cand putem sa interactionam cu ei. In ultimele sase luni, am reusit sa ajungem cu programul nostru de educatie financiara la 36.000 de copii. Ne propunem sa includem in programul nostru cat mai multi copii, indiferent de locul unde invata sau de conditiile pe care le au la scoala”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonator al programului Scoala de Bani.

Scoala de Bani este cel mai amplu program de educatie financiara din Romania. In ultimii doi ani, peste 1.000 de angajati ai BCR au devenit, in mod voluntar, profesori de educatie financiara si au reusit sa ofere astfel de cursuri gratuite catre aproximativ 300.000 de romani – copii, tineri si adulti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.