BCR si Fundatia ERSTE incurajeaza angajatii sa dea cei 2% catre ONG-uri

Banca Comerciala Romana si Fundatia ERSTE au demarat campania “Unde-s 2% puterea creste! Redistribuie catre ONG-uri!”, prin care se urmareste promovarea prevederii 2% din Codul Fiscal in randul angajatilor bancii. Campania se va derula pana pe 15 mai 2012 in Bucuresti si judetele: Alba, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Iasi, Satu-Mare, Targu Mures si Timis.

Totodata, in primele zile ale campaniei, BCR va gazdui simultan, in Bucuresti si in alte zece orase, un targ la care vor participa ONG-uri locale ce desfasoara proiecte de succes in domenii precum educatie, sanatate, cultura sau integrare sociala. Targul „Organizatiile vin in vizita” isi propune sa aduca fata in fata angajatii BCR cu organizatiile recomandate si sa incurajeze comunicarea dintre acestia. Cei peste 8.000 de angajati au ocazia sa interactioneze direct cu reprezentantii ONG-urilor prezente si sa ia, astfel, o decizie documentata privind destinatia celor 2% din impozitul lor pe venit.

“Credem ca BCR trebuie sa fie un catalizator al implicarii in comunitate. Astfel, prin aceasta campanie, urmarim sa sprijinim sectorul ONG prin incurajarea colegilor din BCR sa directioneze cei 2% catre acele organizatii alaturi de care am lucrat si care, prin proiecte lor, aduc o schimbare in bine in Comunitate”, a declarat Ana Ilinca Macri, sef Departament Comunicare Interna si Comunitate.

Fundatia ERSTE recomanda angajatilor Bancii Comerciale Romane organizatiile cu care colaboreaza in Romania in cadrul celor trei programe: Dezvoltare Sociala, Europa si Cultura, iar BCR recomanda ONG-urile pe care le sustine deja de cativa ani in ariile sale strategice de implicare in comunitate: acces la educatie, educatie financiara, educatie antreprenoriala si solidaritate sociala.

“Noi credem ca oricine poate contribui la dezvoltarea societatii. Si credem ca, pentru o societate dezvoltata, contributia organizatiilor non-guvernamentale este esentiala. Din aceste considerente, Fundatia ERSTE, investeste de ani de zile in dezvoltarea societatii civile din Romania. Si din acest motiv, dorim sa incurajam angajatii BCR sa se alature efortului nostru, folosind oportunitatea oferita de lege pentru a redirectiona 2% din taxele pe venit pentru o cauza in folosul societatii! Invitam angajatii BCR sa consulte lista ONG-urilor recomandate de noi si BCR, si suntem convinsi ca vor gasi un proiect interesant pe care sa il sustina!”, a declarat Boris Marte –  membru al Consiliului de Conducere al Fundatiei ERSTE.

Fundatia ERSTE este actionarul principal al Grupului Erste si investeste o parte din dividendele sale in dezvoltarea societatii civile din Europa Centrala si de Sud-Est. Fundatia ERSTE sustine participarea sociala si implicarea societatii civile. Obiectivul Fundatiei este sa-i aduca pe oameni impreuna si sa ofere informatii despre istoria recenta a unei regiuni care a cunoscut schimbari dramatice incepand cu 1989.

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.