BCR sustine educatia financiara pentru copiii din aproape 200 de gradinite

BCR Foto Educatie Financiara Gradinita Banca Comerciala Romana (BCR), Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE) si Ministerul Educatiei au extins de la 7 la 17 judete programul de educatie financiara din gradinite “De la Joc la Educatie Financiara” .

Vor participa la program inca 23.000 de prescolari din grupele mari si medii din aproape 200 de gradinite. Asta dupa ce anul trecut, editia pilot a programului proiectul a acoperit 23.000 de prescolari si 7.000 de educatori din sapte judete (Bucuresti, Sibiu, Dolj, Constanta, Cluj, Timis, Iasi). Programul ofera gratuit lectii si manuale de specialitate pentru copii, precum si cursuri speciale pentru profesori.

Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail BCREste de datoria noastra sa investim, timp, rabdare si resurse, in responsabilitatea copiilor nostri. Iar responsabilitatea financiara este deosebit de importanta in procesul de crestere, mai ales intr-o lume in plina schimbare, asa cum este societatea noastra. Copiii au nevoie sa inteleaga, cu adevarat, valoarea banilor, care este rolul lor, dar si cum pot contribui, de mici, la administrarea bugetului familiei. Din cei sapte ani de acasa, pe care cei mici ii petrec insa in buna parte la gradinita, este nevoie sa faca parte si educatia financiara”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail&Private Banking, BCR.

Proiectul prevede desfasurarea unor activitati de formare si informare a copiilor, a cadrelor didactice si parintilor, cu privire la notiuni elementare de educatie financiara, in vederea sprijinirii dezvoltarii personale si, implicit, aBCR De la Joc la Educatie Financiara dezvoltarii comunitare. Copiii vor primi gratuit manuale si vor invata, prin joaca, ce este trocul, care sunt monedele din Romania, cum se confectioneaza si alte informatii utile care ii pot face sa inteleaga despre economii si cheltuieli responsabile.

Cat de familiarizati sunt romanii cu produsele financiare?

Potrivit celui mai recent studiu realizat de BCR in octombrie 2016, intitulat „Romanii si educatia financiara”, 42% dintre romani se asteapta ca educatia financiara sa fie oferita de banci si specialisti in finante, iar 18% cred ca ar trebui sa fie predata in scoala si familie. 

Conform aceleiasi cercetari, romanii inteleg prin educatia financiara sa imprumute bani numai atunci cand sunt siguri ca ii pot da inapoi (75%), sa nu cheltuiasca mai mult decat castiga (66%), si sa isi prioritizeze cheltuielile curente (61%). Totodata, sondajul mai arata ca doar unul din cinci romani declara ca are un cont de economii sau un depozit bancar si doar unul din patru isi face un plan de cheltuieli amanuntit, in scris.

Un alt studiu Standard&Poor publicat in decembrie anul trecut a plasat Romania pe locul 124, ultimul loc in UE, cu un scor de 22%. Mai exact, doar 22% dintre femei si 22% dintre barbati au trecut testul. Un alt studiu efectuat de Banca Mondiala si publicat in februarie 2016 situeaza Romania printre ultimele tari in ceea ce priveste gradul de bancarizare. Suntem pe locul 124 in lume din 143 de tari, cu peste 52,% dintre romani care nu folosec niciun serviciu financiar bancar.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.