Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

BCR sustine tinerii sa se integreze pe piata muncii, prin platforma laboratoruldecariere.ro

BCR- 10 Laboratorul de CariereBCR, in parteneriat cu Scoala de Valori, a inaugurat prima platforma online care imbina e-learningul si ofertele de pe piata muncii pentru studentii din Romania. Noua platforma laboratoruldecariere.ro are rolul de a contribui la rezolvarea unei probleme actuale: odata ce si-au incheiat studiile, multi tineri se confrunta cu dificultati atunci cand incearca sa isi gaseasca un loc de munca. Obstacolele de care se lovesc sunt cauzate din ce in ce mai frecvent de decalajul dintre necesitatile de pe piata muncii si ceea ce pot oferi studentii in termeni de abilitati, cunostinte si competente. Tematica modulelor variaza de la time management la modalitati de a-ti construi un CV BCR- 11Laboratorul de Carieresi de a cauta un loc de munca sau internship. Ulterior, studentii vor avea acces la o multitudine de module de e-learning gratuite care vor varia de la limbi straine la cursuri de initiere in marketing, spre exemplu.

Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail BCRIn Romania exista o problema serioasa de integrare a tinerilor pe piata muncii, in timp ce economia are nevoie de premise de crestere sanatoasa in viitor. Acum avem la indemana mijloacele necesare in mediul digital pentru a raspunde provocarilor economice, de formare si educare a tinerilor. Bancile prin natura activitatii lor au capacitatea sa inteleaga si sa conecteze segmente foarte diferite de clienti, nevoile si potentialul lor economic, si de aceea pentru noi, BCR, crearea de valoare economica prin investitii in educatie pentru angajabilitate, este o extensie fireasca a activitatii noastre”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail&Private Banking BCR.

Laboratoruldecariere.ro este special conceput pentru a incuraja, facilita si consolida legaturile dintre studenti, profesori si persoane din mediul business din Romania, astfel incat abilitatile dezvoltate de tineri sa fie armonizate cu cerintele existente pe piata muncii. Noua platforma va contine mai multe module de e-learning de baza care trebuie parcurse pe rand de catre studenti. Acestia vor da un test la finalul fiecarui modul si, in functie de trecerea lui, li se va permite accesul la urmatorul modul. Totodata, pe masura ce parcurg fiecare modul, studentii pot vizualiza si aplica la mai multe internshipuri, care vor fi afisate in functie de etapa de e-learning in care se afla.

Platforma lansata de BCR in parteneriat cu Scoala de Valori se bucura de sustinerea autoritatilor de profil din Romania, printre care Ministerul Tineretului si Sporturilor, si de cea a organizatiilor studentesti, precum Consiliul Tineretului.

La ora actuala, potrivit unui studiu BCR, 48,17% dintre respondenti considera ca in Romania tinerii pot obtine cu greu un loc de munca, iar, conform Institutului National de Statistica, rata somajului este mult mai ridicata in randul proaspetilor absolventi (21,6% fata de media la nivel national – intre 6,5% si 7,4%). Cat despre mileniali, primul pas pe care aproximativ 60% dintre acestia il fac in cautarea unui job este crearea unui profil online.

In ceea ce priveste e-learning-ul, peste 70% dintre tineri declara ca ii ajuta mult in viata personala si profesionala de zi cu zi. 77,7% considera ca e-learning-ul le permite sa descopere subiecte si abordari noi, iar 74.5% recurg la el caci doresc sa exploreze mai multe tematici decat cele cuprinse in curriculumul scolar sau universitar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...