BEKO a semnat Pactul pentru o Industrie Curată

BEKO, cel mai mare producător de electrocasnice din Europa, a semnat Pactul pentru o Industrie Curată (Clean Industrial Deal), sprijinind astfel eforturile Europei de a-și crește puterea de producție și de a stimula competitivitatea, respectând totodată sustenabilitatea.

Prezenți la evenimentul de lansare a Pactului pentru o Industrie Curată,, reprezentanții Beko au subliniat necesitatea urgentă de a se asigura un cadru în care industriile ce investesc în decarbonizare, eficiență energetică și inovare, pot rămâne competitive la nivel global.
De asemenea, Beko solicită abordarea unei strategii industriale de perspectivă, care să înglobeze în egală măsură investiții semnificative în tehnologie curată, lanțuri de aprovizionare robuste și producție competitivă, și un cadru riguros de reglementări.

Banner Catalogul Faptelor Bune - 2025

„Clean Industrial Deal reprezintă un moment definitoriu pentru viitorul industriilor europene, dar trebuie să își îndeplinească promisiunea de a transforma Europa într-un lider în industriile verzi și competitive, fără a expune riscurilor baza existentă de producție. Este esențial ca această oportunitate să fie folosită de Comisia Europeană pentru a analiza peisajul industrial european și pentru a recunoaște rolul strategic pe care sectorul aparatelor electrocasnice îl poate juca în susținerea obiectivelor climatice și industriale la nivel de continent. Producția electrocasnicelor este o industrie critică, nu doar din perspectiva locurilor de muncă create sau ca motor al inovației, ci și din rolul de catalizator pentru reziliența lanțului de aprovizionare și furnizor direct al eficienței energetice pentru fiecare gospodărie din UE. Aparatele electrocasnice eficiente energetic reprezintă una dintre cele mai rapide și rentabile modalități de a reduce emisiile, de a reduce facturile la electricitate și de a sprijini tranziția către o energie curată. Pentru a accelera progresul către neutralitatea climatică, UE ar trebui să intensifice sprijinul acordat industriei prin mobilizarea de stimulente pentru investiții și prin asigurarea unui mediu concurențial echitabil în comerțul internațional”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Beko și Președinte APPLiA.

În prezent, aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic constituie peste 70% din totalul unităților produse și generează o mare parte a veniturilor companiei. 

Compania deține în România două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală, fabrica de la Găești unde au fost produse până în prezent peste 44 de milioane de aparate frigorifice și fabrica de mașini de spălat din Ulmi, prima fabrică Industry 4.0 din România, dotată cu cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligență artificială, machine learning și automatizare a proceselor, în care au fost produse până în prezent peste 5 milioane de unități. 

Datorită performanțelor în ce privește protejarea mediului și a consumului de resurse, unitatea de producție din Ulmi a primit din partea Forumului Economic Mondial (WEF) statutul de Sustainability Lighthouse, o recunoaștere a performanțelor sale în materie de sustenabilitate. Beko România își păstrează rolul strategic în cadrul grupului, exportând 84% din producția totală în peste 80 de țări, făcând cunoscute peste granițe produsele Made in Romania.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Îți mulțumim pentru feedback!