Bergenbier a pornit statia de biogaz la fabrica din Ploiesti

Bergenbier a  pus in functiune statia de biogaz la fabrica sa de bere de la Ploiesti, in urma unei investitii de 200.000 de euro. Statia permite recuperarea biogazului rezultat in procesul de epurare a apelor uzate si folosirea lui pentru a genera energie termica.  Proiectul se inscrie intr-un demers mai amplu al companiei de punere in practica a unor solutii prietenoase cu mediul.

„Conform calculelor noastre, statia de biogaz va genera o economie a consumului de gaze naturale de aproximativ 7% in sezon si de aproximativ 10% in extra-sezon. Dincolo de economie, cel mai important aspect este faptul ca, in loc sa ardem biogazul in atmosfera, in flacara deschisa, il folosim ca sursa de energie pentru producerea aburului tehnologic. Aceasta are ca efect scaderea consumului de gaze naturale si este, totodata, o solutie prietenoasa cu mediul. Este vorba, apoi, de un crez asumat ca fiecare trebuie sa faca ceva pentru mediul in care functioneaza. Aceasta convingere a determinat perseverenta echipei noastre de la fabrica, ale carei eforturi s-au materializat in aceasta statie de recuperare a biogazului”, a declarat Jens Hoesel, Director General Bergenbier SA.

Statia va permite producerea anuala a unei cantitati de 500.000 metri cubi de biogaz prin tratarea unei cantitati de aproximativ un milion metri cubi de ape reziduale.

Punerea in functiune a statiei de biogaz la Ploiesti se inscrie in strategia de responsabilitate sociala a companiei Bergenbier care se concentreaza pe patru arii de interes asociate profilului de activitate al companiei si stakeholder-ilor sai. Prima arie de interes include programele de consum responsabil de bere, cea de-a doua programele de protectie a mediului, cea de-a treia directie vizeaza programele de implicare comunitara, iar cea de-a patra directie este aceea de angajator responsabil.

Printre proiectele de responsabilitate sociala corporatista derulate de Bergenbier SA in cele patru directii strategice se inscriu:

  • Consum responsabil: programul „Respect 18”, derulat in anul 2008, menit sa creasca nivelul de informare a comerciantilor din Ploiesti  in privinta interdictiei vanzarii de bauturi alcoolice catre minori;
  • Protectia mediului: proiectele de informare si educare a populatiei in privinta colectarii selective a deseurilor; primul de acest gen a fost derulat la Blaj, incepand cu anul 2006, iar cel mai recent a fost cel derulat in Ploiesti, anul acesta, in colaborare cu Eco-Rom Ambalaje si Primaria Municipiului Ploiesti. Toate aceste proiecte includ si o componenta interna, prin care intreaga echipa Bergenbier colecteaza selectiv deseuri;
  • Implicare comunitara: in acest an, Bergenbier  a derulat, prin marca sa Noroc, un proiect in parteneriat cu Asociatia Antrec menit sa sprijine redescoperirea si revalorizarea gastronomiei traditionale autentice.
  • Programele „Safety Day” si „Safety First” dedicate angajatilor pentru siguranta la locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.