BGS Divizia Medicala i-a instruit din nou pe Cercetasii de la Sfanta Tereza

Cercetasii din Centrul Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti” au participat la cea de-a doua sesiune de instruire in domeniul acordarii primului ajutor, desfasurata in cadrul Parteneriatului dintre centrul local si compania BGS Divizia Medicala. Intalnirea a debutat cu o recapitulare a cunostintelor care au facut obiectul primei sedinte de instruire, desfasurata in luna noiembrie. A urmat a doua parte a cursului, in care cercetasii au avut ocazia sa puna in practica metodele folosite de personalul medical in situatiile care necesita transportul ranitilor. Fie ca a fost vorba de manevrele de pozitionare a ranitilor in pozitia de siguranta, fie ca a fost vorba de transferarea pacientului in mod corect pe o targa, cercetasii s-au aratat deosebit de entuziasti in a invata tehnicile medicale.

“Aceste cursuri au rol informativ si educativ in formarea unor deprinderi corecte pentru acordarea primului ajutor. Din acest punct de vedere atat eu cat si Ambulanta BGS tratam aceste cursuri cu maximul de seriozitate intrucat este vorba de consolidarea cunostintelor viitorilor cetateni responsabili ai Romaniei”, a declarat Justin Radutu, reprezentantul BGS Divizia Medicala.

De ce transportam pacientul cu capul inainte si nu invers, care sunt prioritatile de prim ajutor in cazul unui accident cu mai multi raniti, care sunt ranile care trebuie tratate in prima instanta, toate aceste subiecte au fost discutate in cadrul intalnirii dintre cercetasi si reprezentantii BGS Divizia Medicala.

Centrul Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti” isi desfasoara activitatea din anul 2010, avand in prezent un numar de aproximativ 100 de membri.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.