BGS Divizia Medicala i-a invatat pe cercetasi cum sa acorde primul ajutor

Reprezentantii BGS Divizia Medicala au tinut prima sesiune de instruire in domeniul acordarii primului ajutor pentru Cercetasii din Centrul Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti”. Prima serie de cercetasi instruita a fost cea compusa din „lupisorii” din clasele primare si „temerarii” din clasa a V-a. Acestia au surprins prin nivelul cunostintelor lor in domeniul asistentei medicale de prim ajutor. Cei mici au invatat care este procedura corecta ce trebuie folosita atunci cand se apeleaza numarul unic de urgenta 112, cum sa pastreze starea de igiena normala, inclusiv atunci cand au de-a face cu o rana si cum sa trateze problema deseurilor medicale rezultate din activitatatea de prim ajutor.

“In contextul in care pregatirea medicala pe care trebuie sa o aiba un cercetas nu poate fi acoperita din programa scolara, parteneriatul nostru cu BGS Divizia Medicala este o reala necesitate, care ne garanteaza faptul ca cercetasii primesc informatii corecte, competente si de la oameni cu experienta relevanta”, a declarat Tony Stoian, Seful Centrului Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti”.

Temerarii mai mari, Exploratorii, Seniorii si Voluntari Adulti au avut parte de o instruire mai complexa, ce a pornit de la modul in care trebuie apelat numarul unic de urgenta 112, avand in vedere numarul mare de apeluri false care se realizeaza catre acesta. Entorsele, luxatiile, fracturile si traumatismele cranio-cerebrale au generat de asemenea discutii ample, cercetasii adresand numeroase intrebari reprezentantului BGS.

“Surpriza a fost mare sa vad copii dornici sa invete, ce foloseau cuvintele staza sau epidemie in adevaratul lor sens, fara sa incerce sa-i epateze pe cei din jur de cunostintele lor. Sunt copii ce stau in banci linistiti, absorb informatiile si pun intrebari atunci cand nu inteleg”, a declarat Justin Radutu, reprezentantul BGS Divizia Medicala.

Centrul Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti” isi desfasoara activitatea din anul 2010, avand in prezent un numar de aproximativ 100 de membri. Activitatile cercetasilor se desfasoara in perioada septembrie – iunie, iar anul 2012-2013 va fi unul special pentru cercetasii romani, care aniverseaza 100 de ani de existenta.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.