BGS ofera gratuit servicii de monitorizare si interventie femeilor abuzate

BGS_Campania_Viata_fara_Violenta_2014Compania BGS ofera gratuit servicii de monitorizare si interventie femeilor abuzate, victime ale violentei domestice, care aleg „Viata fara violenta”. Campania initiata de BGS si sprijinita de Avon Campania Respectului are ca scop sustinerea femeilor care se confrunta zilnic cu abuzul venit din partea partenerului de viata. O treime din femeile din Uniunea Europeana au fost victime ale violentei domestice si/sau sexuale dupa implinirea varstei de 15 ani, arata un raport realizat in 2014  de Agentia pentru Drepturi Fundamentale al Uniunii Europene. Romania este clasata la mijlocul acestui clasament, 29% dintre femeile romance s-au confruntat cel putin o data in viata cu aceasta problema.

“Statisticile arata ca in Romania o femeie este lovita la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare doua zile o femeie moare in urma batailor primite. Sunt cifre alarmante ascunse in statistici, probleme reale cu care se confrunta romancele, si femeile din toata lumea, indiferent de patura sociala, de mediul in care traiesc sau de situatia financiara. Sunt vieti traumatizate atat fizic, cat si psihologic. De cele mai multe ori sunt povesti ascunse intre 4 pereti, stiute de prietena cea mai buna si simtite de copii, martorii neputintei mamei, a celei care le-a dat viata”, spun initiatorii campaniei.

Campania BGS se adreseaza femeilor din orasele: Bucuresti, Ploiesti, Campina, Deva, Timisoara, Galati, Braila si Bistrita. Pentru a beneficia de serviciile BGS, femeile trebuie sa ceara ajutorul si sa aiba urmatoarele acte: copie dupa cartea de identitate; un certificat medico-legal (in cazul in care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se deconteaza de AVON – telefon la *2866 (linie gratuita), dovada inregistrarii plangerii la Politie din care sa rezulte obiectul plangerii si identitatea partilor; adeverinta de la Asociatia de Proprietari din care sa rezulte cine locuieste la adresa care corespunde obiectivului monitorizat de BGS. In situatia in care potentialul client nu locuieste la bloc, declaratie pe propria raspundere ca la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuieste persoana impotriva careia a fost formulata plangerea, iar declaratia se va reinnoi o data la trei luni.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.