BGS organizeaza a doua editie a evenimentului CROsinverS in scop caritabil

BGS_CrosInvers_2014Compania BGS, sustinuta de Fundatia Mereu Aproape, va da startul celei de-a doua editii a evenimentului sportiv CROsinverS, singurul cros din Romania la care se alearga cu spatele in scop caritabil. Duminica, 7 septembrie, incepand cu ora 9.00, cei care vor sa-i ajute pe Roberta, Mihai sau Horia sunt asteptati in Parcul Tineretului, intrarea Sincai, sa alerge 1 km cu spatele. BGS impreuna cu sponsorii evenimentului doneaza 10 euro pentru fiecare participant care face o cursa completa. La fel ca BGS_CrosInvers_2013la prima editie vor exista 3 starturi, unul pentru Roberta, unul pentru Mihai si unul pentru Horia.

“La prima editie a CROsinverS peste 600 de oameni au alergat cu spatele, iar prin sustinerea lor starea de sanatate a lui Emi, Luca si Cristi s-a imbunatatit. Anul acesta povestea continua, doar numele copiilor se schimba. Nimeni nu stie cand au zambit ultima oara sau cand s-au jucat ultima oara, nimeni nu stie dramele prin care trec acesti copii si parintii lor”, spun organizatorii.

Roberta (1 an si 6 luni) pana la 9 luni a plans si a zambit ca un copil normal, dupa care parintii au observat ca in momentul in care o strigau se ducea in partea opusa, iar ochii aveau miscari neregulate. In urma a numeroase consultatii Roberta a primit un diagnostic dur: tumori pe retina, tumori canceroase care i-au afectat deja vederea. Pentru a nu fi condamnata la o viata in intuneric, Roberta are nevoie de o interventie la o clinica din Franta.

Din cauza unei nasteri premature si a complicatiilor intervenite la nastere Mihai (1 an si 4 luni) sufera de Sindrom West si de tulburare globala a personalitatii. Nu isi poate vedea parintii, nu poate merge, iar zambetele sunt inlocuite de lacrimi. Mihai trebuie sa ajunga de urgenta in SUA pentru o operatie la ochi si pentru recuperare neuromotorie.

Horia (1 an si 7 luni) a avut o evolutie aparent normala pana la varsta de 7 luni, dupa care a inceput sa faca crize de epilepsie din ce in ce mai dese si mai violente. Dupa numeroase investigatii, medicii i-au dat un diagnostic foarte rar – anomalie de migrare neuronala, iar din cauza acestei boli evolutia sa fireasca este intrerupta. Singura sa sansa de a se juca cu fratele sau si de a avea o copilarie normala este o operatie la Hanovra.

Pentru a participa la CROsinverS este necesara confirmarea prezentei prin „join” la evenimentul CROsinverS 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.