BGS organizeaza a doua editie a evenimentului CROsinverS in scop caritabil

BGS_CrosInvers_2014Compania BGS, sustinuta de Fundatia Mereu Aproape, va da startul celei de-a doua editii a evenimentului sportiv CROsinverS, singurul cros din Romania la care se alearga cu spatele in scop caritabil. Duminica, 7 septembrie, incepand cu ora 9.00, cei care vor sa-i ajute pe Roberta, Mihai sau Horia sunt asteptati in Parcul Tineretului, intrarea Sincai, sa alerge 1 km cu spatele. BGS impreuna cu sponsorii evenimentului doneaza 10 euro pentru fiecare participant care face o cursa completa. La fel ca BGS_CrosInvers_2013la prima editie vor exista 3 starturi, unul pentru Roberta, unul pentru Mihai si unul pentru Horia.

“La prima editie a CROsinverS peste 600 de oameni au alergat cu spatele, iar prin sustinerea lor starea de sanatate a lui Emi, Luca si Cristi s-a imbunatatit. Anul acesta povestea continua, doar numele copiilor se schimba. Nimeni nu stie cand au zambit ultima oara sau cand s-au jucat ultima oara, nimeni nu stie dramele prin care trec acesti copii si parintii lor”, spun organizatorii.

Roberta (1 an si 6 luni) pana la 9 luni a plans si a zambit ca un copil normal, dupa care parintii au observat ca in momentul in care o strigau se ducea in partea opusa, iar ochii aveau miscari neregulate. In urma a numeroase consultatii Roberta a primit un diagnostic dur: tumori pe retina, tumori canceroase care i-au afectat deja vederea. Pentru a nu fi condamnata la o viata in intuneric, Roberta are nevoie de o interventie la o clinica din Franta.

Din cauza unei nasteri premature si a complicatiilor intervenite la nastere Mihai (1 an si 4 luni) sufera de Sindrom West si de tulburare globala a personalitatii. Nu isi poate vedea parintii, nu poate merge, iar zambetele sunt inlocuite de lacrimi. Mihai trebuie sa ajunga de urgenta in SUA pentru o operatie la ochi si pentru recuperare neuromotorie.

Horia (1 an si 7 luni) a avut o evolutie aparent normala pana la varsta de 7 luni, dupa care a inceput sa faca crize de epilepsie din ce in ce mai dese si mai violente. Dupa numeroase investigatii, medicii i-au dat un diagnostic foarte rar – anomalie de migrare neuronala, iar din cauza acestei boli evolutia sa fireasca este intrerupta. Singura sa sansa de a se juca cu fratele sau si de a avea o copilarie normala este o operatie la Hanovra.

Pentru a participa la CROsinverS este necesara confirmarea prezentei prin „join” la evenimentul CROsinverS 2014

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.