BGS: Peste 600 de oameni au alergat cu spatele in scop caritabil la CROsinverS

BGS- CRosINvers_2014Peste 600 de participanti au luat startul in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului sportiv CROsinverS, singurul cros din Romania la care se alearga cu spatele in scop caritabil. La evenimentul organizat de compania BGS si Fundatia Mereu Aproape, bucurestenii au alergat cu spatele pentru a-i ajuta pe Roberta, Mihai si Horia, trei copiii aflati in suferinta. Pentru fiecare kilometru alergat cu spatele de catre o persoana, BGS impreuna cu sponsorii evenimentului au donat cate 10 euro. Astfel, alergatorii au reusit saBGS_CRosINvers_2014 stranga pentru cei trei copiii bolnavi suma de 6.000 de euro.

“Editia din acest an a fost la fel de frumoasa ca si cea de anul trecut. Au venit tot in jur de 600 de oameni. Au fost inscrisi aproape 800, doar ca ploaia ne-a cam dat batai de cap. Dar cei care fac sport nu se tem de ploaie. Pana la urma atmosfera a fost frumoasa”, a declarat pentru CSRmedia.ro Loredana Vatavoiu, Marketing Specialist la BGS.

Roberta (1 an si 6 luni) pana la 9 luni a plans si a zambit ca un copil normal, dupa care parintii au observat ca in momentul in care o strigau se ducea in partea opusa, iar ochii aveau miscari neregulate. In urma a numeroase consultatii Roberta a primit un diagnostic dur: tumori pe retina, tumori canceroase care i-au afectat deja vederea. Pentru a nu fi condamnata la o viata in intuneric, Roberta are nevoie de o interventie la o clinica din Franta.

Din cauza unei nasteri premature si a complicatiilor intervenite la nastere Mihai (1 an si 4 luni) sufera de Sindrom West si de tulburare globala a personalitatii. Nu isi poate vedea parintii, nu poate merge, iar zambetele sunt inlocuite de lacrimi. Mihai trebuie sa ajunga de urgenta in SUA pentru o operatie la ochi si pentru recuperare neuromotorie.

Horia (1 an si 7 luni) a avut o evolutie aparent normala pana la varsta de 7 luni, dupa care a inceput sa faca crize de epilepsie din ce in ce mai dese si mai violente. Dupa numeroase investigatii, medicii i-au dat un diagnostic foarte rar – anomalie de migrare neuronala, iar din cauza acestei boli evolutia sa fireasca este intrerupta. Singura sa sansa de a se juca cu fratele sau si de a avea o copilarie normala este o operatie la Hanovra.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.