Bibliotecile pot aplica pentru granturi in valoare de 87.000 USD

Cele 1.500 de biblioteci publice incluse in Programul Biblionet pot aplica pentru granturi de 4.000 lei, respectiv, 15.000 lei in cea de-a doua etapa a programului ”Idei de mii de lei”. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 30 septembrie. Pentru a fi eligibile, ideile si proiectele trebuie sa raspunda nevoilor specifice ale comunitații si sa vizeze teme precum: educatia, comunicarea cu rudele din strainatate, legislatie, turism, gasirea de locuri de munca, agricultura, servicii bancare, sanatate, comert pe internet, evenimente culturale. Bibliotecile pot aplica individual pentru ”Idei de 4000+lei” sau in parteneriat pentru ”Idei de 15.000+lei”. Selectia aplicatiilor va avea loc in luna octombrie, iar castigatorii vor fi anuntati la 1 noiembrie 2012.

”Pe langa echipamente si  formare, programul Biblionet vine si cu aceasta componenta de granturi, menita sa impulsioneze bibliotecarii sa dezvolte idei noi, solutii, propuneri si proiecte si totodata, sa-I sprijine pentru le si pune in practica. Sunt trei etape de finantare anul acesta si fiecare ofera 6 granturi de pana la 1500 de USD si 4 de cate 5000 USD. Sunt in total 87.000 USD pe care programul Biblionet ii investeste in initiativele si ideile bibliotecarilor pentru comunitatile lor”, a declarat Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

Competitia ”Idei de multe mii de lei” isi propune sa sprijine dezvoltarea durabila a bibliotecilor publice din Romania si este deja la a doua runda de finantare. Printre ideile castigatoare din prima runda a competitiei din luna iunie a acestui an se numara infiintarea unui birou unic de informatii pentru comunitate, organizarea unor intalniri de educatie sexuala intre adolescenti si psihologi sau campanii de informare pentru prevenirea cancerului de san.

Programul Biblionet include pana in acest moment peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare si echipamente aferente si peste 2.175 de bibliotecari formati si isi propune sa atinga peste 2000 de biblioteci la finalul programului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.