Bioderma construieste alaturi de Habitat for Humanity

Echipa Bioderma Romania participa la programul de voluntariat pentru constructia Casei Mihail, centru pilot de incluziune sociala pentru sase persoane cu dizabilitati mintale, in Novaci, judetul Girugiu. Casa va fi complet accesibilizata, adaptata oricarei situații care poate aparea la un moment dat in starea de sanatate a oricarei persoane. Prin participarea voluntara la acest proiect, Bioderma Romania doreste sa contribuie la dezvoltarea centrului pilot de incluziune socialasi isi doreste acesta sa fie primul din multe centre asemanatoare, care vin in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale ale comunitatii noastre.

“Persoanele cu dizabilitati mintale nu au ales sa fie asa. Este important ca noi toti sa ajutam, cu ce si cu cat putem, acesti oameni. Sunt parte din comunitate si doar cu ajutorul nostru, al tuturor, se vor integra mai usor si vor putea avea o viata normala”, a declarat Roxana Stefan, Business Unit Manager, Bioderma Romania.

Proiectul promoveaza o alta abordare a dizabilitatii, prin prisma principiilor normalizarii si a potentialului de transformare al oamenilor care vor locui in Casa Mihail. Este o metamorfoza de la stadiul de persoane total dependente, la persoane preocupate de a invata lucruri noi, de a comunicasi care se auto-gospodareasc.

Casele nu vor avea structura tipica de lemn, ci vor fi construite din caramida Porotherm, datorita donatiei considerabile primite de Habitat for Humanity Romania la nivel national de la compania Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Familiile beneficiare vor fi familii in nevoie urgenta de locuinta, monoparentale sau biparentale, cu copii, care sa aiba un venit care sa le permita sa plateasca costurile casei lunar, fara dobanda (sumele sunt cuprinse intre 25 si 125 euro, in functie de marimea casei si veniturile familiei).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.