Bosch a dezvoltat un test rapid pentru COVID-19

bosch test covidBosch a dezvoltat un test rapid pentru COVID-19. Capacitatea de a diagnostica rapid virusul COVID-19 este importanta in limitarea raspandirii sale exponentiale in multe tari.

Testul nou dezvoltat va fi disponibil in Germania incepand cu luna aprilie, urmand ca ulterior, sa fie livrat si pe alte piete din Europa.

Noul test rapid, complet automatizat al lui Bosch pentru COVID-19 poate ajuta unitatile medicale, cum ar fi cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele si centrele de sanatate sa faca diagnostice rapide.

Testul rapid de diagnostic molecular se executa pe dispozitivul de analiza Vivalytic de la Bosch Healthcare Solutions.

dr-volkmar-denner-3x4_res_300x400„Vrem ca testul rapid COVID-19 de la Bosch sa joace un rol in combaterea pandemiei coronavirusului cat mai repede posibil. Acesta va grabi identificarea si izolarea pacientilor infectati ”, a spus  Dr. Volkmar Denner, presedintele consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH.

Dezvoltat in doar sase saptamani, testul rapid poate detecta o infectie cu coronavirus SARS-CoV-2 la pacienti sub doua ore si jumatate – masurata din momentul prelevarii esantionului pana la momentul in care ajunge rezultatul.

Un alt avantaj al testului rapid este ca poate fi efectuat direct la punctul de ingrijire. Acest lucru elimina necesitatea transportului de esantioane, ceea ce necesita timp pretios.

De asemenea, inseamna ca pacientii obtin rapid certitudinea cu privire la starea lor de sanatate, permitand in acelasi timp identificarea si izolarea imediata a persoanelor infectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.