Bosch a sarbatorit varietatea angajatilor sai, lansand Ziua Internationala a Diversitatii Bosch

 Bosch-Ziua-Diversitatii_2014Bosch a lansat, recent, Ziua Internationala a Diversitatii, sarbatorind varietatea angajatilor sai aflati in toate locatiile Bosch din lume. Media de varsta a angajatilor Bosch din Romania este de 32 de ani, la Bosch lucrand persoane cu varste cuprinse intre 19 si 63 de ani. Procentul femeilor si barbatilor exprima diversitatea angajatilor Bosch din Romania, in jur de 39% dintre angajati fiind femei si 61% barbati. Mai mult, in Romania, 29% din pozitiile de top management Bosch sunt ocupate de femei. In jur de 2% dintre angajatii Bosch din Romania sunt expati din tari precum Germania, Franta, India sau Turcia. In jur de 1% dintre angajatii Bosch din Romania sunt detasati in alte locatii Bosch din lume – majoritatea in Germania si Ungaria, dar si in China sau Anglia. Bosch- Ziua Diversitatii 2Experienta internationala a expatilor din Romania, experienta internationala a angajatilor romani care lucreaza in alte locatii Bosch din lume, multitudinea nationalitatilor angajatilor Bosch, activitatea care presupune conlucrarea in echipe mixte internationale sunt doar cateva dintre ramificatiile diversitatii la Bosch.

Christoph Kübel - Robert Bosch GmbH“Diferitele moduri de gandire si gama larga de perspective reprezinta un atu pentru compania noastra. Ele ne permit sa producem rezultate mai bune pentru clientii nostri si sunt fundamentul succesului nostru in afaceri. O apreciere a diversitatii promoveaza un mediu de lucru bazat pe intelegere reciproca si pe deschidere”, a declarat Christoph Kübel, membru al consiliului de administratie si director de relatii industriale in cadrul Robert Bosch GmbH.

Echipele mixte ajuta compania Bosch sa indeplineasca o serie de nevoi ale clientilor, gasind cele mai bune solutii si produse posibile. Datorita experientei angajatilor sai si a gandirii laterale creative a acestora, Bosch depune mii de brevete in fiecare an. In 2013, cifra a fost de 5.000 (circa 20 de brevete depuse in fiecare zi lucratoare).

Echipele formate din membrii de varste diferite sunt frecvente la Bosch. Chiar si dupa pensionare, aproximativ 1.600 de fosti angajati Bosch din intreaga lume contribuie cu experienta lor in calitate de experti seniori.

In prezent, aproximativ 6.000 de angajati Bosch lucreaza in afara tarii lor de origine. Sarcinile lor deservesc schimbului de cunostinte si permit angajatilor sa obtina noi competente, precum si experienta interculturala. Mai mult, standardul Bosch presupune ca angajatii care aspira la o functie de conducere sa capete experienta internationala lucrand cel putin 6 luni intr-o locatie Bosch din alta tara. Majoritatea managerilor Bosch din Romania au beneficiat de o astfel de expunere profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.