BRD sustine echipa heRObotics din Timisoara sa ajunga la NASA

brdEchipa heRObotics, formata din patru elevi din Timisoara, printre cei mai buni din lume in robotica, va ajunge in Statele Unite ale Americii, pentru a participa in finala concursului Zero Robotics, organizat de NASA si Agentia Spatiala Europeana, fiind sprijinita de BRD – Groupe Société Générale. Banca ofera echipei toata finantarea necesara pentru deplasarea in Massachusetts, la finalul lunii ianuarie. Echipa heRObotics este a sasea din cele 14 finaliste ale Concursului International Zero Robotics, ce are ca scop programarea robotilor SPHERES – sateliti experimentali de la bordul Statiei Spatiale Internationale – si se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia. Finala competititiei, organizata anual de NASA in colaborare cu Centrul ESTEC al Agentiei Spatiale Europene ESA si Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA,  va avea loc pe 27 ianuarie.

Flavia Popa, Secretar General al BRDPe 1 ianuarie, am aflat ca echipa heRObotics s-a calificat in finala Concursului International Zero Robotics, dar din motive financiare nu putea ajunge in urmatoare etapa a competitiei. Intamplator sau nu, 1 ianuarie este ziua in care BRD a lansat o noua promisiune catre toti cei care, la inceput de 2017, isi fac planuri pentru un an mai bun – aceea de a fi ajutorul de care uneori au nevoie pentru a-si realiza visurile. Exact ca personajul principal din spotul nostru de Anul Nou, cei patru tineri liceeni vor si ei sa construiasca roboti si sa schimbe lumea. Dar pentru asta au nevoie de #unpicdeajutor. Asa ca a fost firesc sa oferim suportul nostru elevilor Fineas Silaghi, Vlad Mihai Ciuleanu, David Candreanu, Pavel Prodaniuc si profesorilor coordonatori, pentru a ajunge in finala unuia dintre cele mai importante concursuri de robotica din lume. Suntem aici nu sa vorbim, ci sa ne implicam, sa transformam in masura posibilului ideile si visurile in realitate”, a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD – Groupe Société Générale. 

Educatia este unul dintre cele mai importante componente ale politicii de responsabilitate sociala a BRD, focusandu-se pe sustinerea si dezvoltarea creativitatii tehnologice din Romania. Ca dovada stau o serie de proiecte realizate de banca pe parcursul anului trecut, sub platforma MINDCRAFT – development kit by BRD, adresata tinerilor si formulata ca un ecosistem de dezvoltare personala si profesionala, care implica utilizarea tehnologiei si a inovatiei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.