BRD sustine participarea a 5 echipe de robotica la un schimb educational la Paris

Exchange robotica Paris_by Nicolae Anghel (1)Cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, o delegatie formata din 5 echipe de robotica din Romania va participa la un schimb educational la Paris, in cadrul programului „Robotique, un nouveau sport d’equipe”.

Organizat in parteneriat cu Asociatia Natie prin Educatie si Scoala Americana din Paris, programul initiat de BRD se desfasoara in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019 si contribuie la dezvoltarea comunitatii de robotica si a educatiei STEM in Romania.

Delegatia participanta la schimbul educational din Franta este formata din elevi si profesori din echipele de robotica Decebal Tech (Deva), Harambe Cartel (Arad), Esentza Robotics (Beclean), Carpathian Wolves (Baia Mare) si Brickbot (Focsani), active si in programul BRD FIRST Tech Challenge Romania 2019, organizat de Asociatia Natie prin Educatie cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale. 

Implicarea BRD in programul «Robotique, un nouveau sport d’equipe» are la baza un interes legitim din partea noastra, atat ca sustinator activ al educatiei STEM din Romania, cat si ca partener si mecena al Sezonului Romania – Franta, care a debutat la finalul anului trecut. Pentru BRD, Sezonul este o oportunitate de a gasi noi directii de dezvoltare a programelor de cultura si de educatie pe care le initiem sau le sustinem, si concret, in acest caz, de dezvoltare a noii generatii de creatori de tehnologie din Romania”, a declarat Roxana Milos, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.

Schimbul educational se va desfasura in doua tururi, in perioada ianuarie-mai 2019, in Paris si in Bucuresti. Programul elevilor romani la Paris consta intr-o serie de experiente si vizite in hub-uri pariziene de tehnologie, cum ar fi laboratoarele de robotica de la Strate School of Design si ENSTA University, vizite la CITE de Science si StationF, cat si o intalnire la Institutul Cultural Roman din Paris cu reprezentantii Association Caliban si ai Scolii Americane din Paris.

Returul programului va include prezenta echipei de la Scoala Americana din Paris la Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge Romania, in perioada 21-25 martie 2019, cat si o conferinta in hub-ul de robotica MINDCRAFT din campusul IMST (Politehnica Bucuresti), cu tema „Robotique, un nouveau sport d’equipe”.

Programul „Robotique, un nouveau sport d’equipe” face parte din angajamentul BRD – Groupe Société Générale de a participa la dezvoltarea tinerei generatii de creatori de tehnologie din Romania, sub platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.