BRD sustine programul de voluntariat pentru elevi “Educatia iti da valoare!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERABRD si Junior Achievement Romania au dat startul programului de voluntariat in scoala, in cadrul proiectului Educatia iti da valoare! Astfel, pana pe 4 aprilie, elevi de gimnaziu si liceu din toata tara (in special din clasele VII-X) vor participa la activitati educationale interactive, sustinute de consultanti voluntari BRD si vor fi pregatiti pentru a face fata provocarilor reale legate de educatie si cariera. In deschiderea programului de voluntariat a fost organizat un webinar, sustinut prin intermediul unei platforme moderne de educatie si comunicare. Sesiunea online a reunit 59 de profesori si peste 1.100 de elevi din toata tara. Webinarul a imbinat elemente informative privind abilitatile si competentele necesare pentru dezvoltarea unei cariere de succes, cu o componenta puternica de consultanta si de invatare din experienta unui reprezentant al echipei de management a BRD.

Flavia Popa, Secretar General al BRD“Le-am transmis elevilor ca trebuie sa profite la maximum de timpul petrecut in scoala pentru a acumula cunostinte, pentru a descoperi care le sunt inclinatiile, domeniile de interes, pregatindu-se astfel pentru cariera viitoare. Am primit foarte multe intrebari despre meseriile din banca, despre cum ajungi sa lucrezi intr-o astfel de institutie, despre abilitatile si cunostintele necesare. M-am bucurat ca le-am starnit interesul si curiozitatea si sper ca au gasit interesanta discutia noastra. Cu unii dintre ei ne vom revedea in vizite la banca sau la clasa, pentru ca multi colegi inscrisi in program vor fi saptamanile viitoare voluntari in acest program si vor interactiona cu copiii din toata tara”, a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD.

Editia de anul acesta a proiectului isi propune sa implice in activitatile la clasa si in webinar cel putin 5.000 de elevi, care vor intelege de ce este important sa-si continue studiile si care este valoarea economica a educatiei pe termen lung.

In anul scolar 2012-2013, 128 de consultanti BRD au contribuit si sustinut initiativa de educare activa a peste 2.800 de elevi din 93 de institutii de invatamant.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.