CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Brico Dépôt și Fundația BricoDépôt continuă să susțină prin donații de 65.000 de euro refugiații din Ucraina

Brico Dépôt și Fundația BricoDépôt s-au alăturat mișcării de susținere a refugiaților din Ucraina. Unul dintre proiectele către care și-au îndreptat donațiile este proiectul „Un adăpost sigur departe de casă”, al Habitat for Humanity România.
Până acum, Brico Dépôt și Fundația BricoDépôt au mobilizat pentru acest proiect suma de 60.000 de euro în bani și produse necesare pentru nevoia de locuire pe termen mediu și lung a refugiaților ucraineni.

 „A locui într-un mediu sigur și în condiții decente reprezintă nevoi esențiale pentru fiecare dintre noi și cu atât mai mult pentru acești oameni greu încercați, în urma conflictului din Ucraina. Misiunea Brico Dépôt și a Fundației BricoDépôt este aceea de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de locuit, a calității și a siguranței vieții, în comunități defavorizate din întreaga țară. Pentru noi, grija față de comunitățile în care activăm rămâne una dintre prioritățile noastre strategice, așadar vom duce mai departe angajamentul făcut față de Habitat for Humanity România și vom susține în continuare proiectul”, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

Prin intermediul programului „Un adăpost sigur departe de casă”, numai până acum au fost derulate trei proiecte de reabilitare în București:

 • Bucătăria de la Universitatea Tehnică de Construcții din București – unde sunt cazate pe termen mediu 200 de persoane refugiate din Ucraina. Două încăperi au fost transformate într-o bucătărie și o sală de mese în numai 10 zile, iar noile spații sunt acum complet utilate și funcționale.
 • Centrul Carusel din București – unde în prezent sunt cazate 39 de persoane din Ucraina, dintre care 17 sunt minori. În total, 331 de persoane au beneficiat de adăpost temporar aici. Pentru a asigura confortul beneficiarilor, prin proiectul „Un adăpost sigur departe de casă”, în doar 15 zile au fost:
  * pregătite o bucătărie și un loc pentru servit masa în exterior;
  * amenajate un loc de joacă sigur pentru copiii din centru și o grădină cu verdețuri;
  * reabilitate unitățile sanitare.
 1. Centrul Edmond din București – Habitat for Humanity România a transformat o clădire nefolosită de birouri din sectorul 2 al Bucureștiului într-un centru de cazare și social hub pentru refugiați. Astăzi, la Centrul Edmond există aproape 2.000 mp reabilitați și amenajați pentru persoanele din Ucraina care vor găsi acolo un adăpost sigur și primitor departe de casă. La începutul lunii noiembrie au sosit la centru primele familii care au fost cazate în dormitoare inividuale, la etajele 1 și 2. Până acum familiile au locuit într-un alt centru comun din București, care însă nu era adaptat și pregătit corespunzător pentru iarnă. În spațiile generoase vor putea fi cazate peste 100 de persoane pe termen scurt, mediu și lung. Pe lângă partea de locuire în condiții optime, centrul oferă și servicii educaționale, medicale, de integrare socială și ajutor psihologic, gestionate de către autoritățile locale.

În viitorul apropiat va fi finalizat și etajul al 3-lea al Centrului Edmond și va fi demarat procesul de susținere a familiilor care au nevoie de cazare în București, prin acoperirea costurilor de chirie și utilități. În prezent, Habitat for Humanity România oferă cazare pentru 30 de familii în apartamente din Capitală, pe o perioadă nedeterminată, și distribuie kit-uri cu bunuri pentru sezonul rece (pături, pilote, perne, prosoape, calorifere electrice, etc.).

Rezultate

Prin programul „Un adăpost sigur departe de casă” al Habitat for Humanity România, au fost susținute în doar nouă luni peste 2.800 de persoane care au fost cazate în unități acreditate pe termen scurt (max. 15 zile), 500 de persoane cazate pe termen mediu (max. 3-6 luni) și au fost realizate 3 proiecte de reabilitare în clădiri care găzduiesc peste 950 de persoane refugiate. Iar lucrurile nu se opresc aici.

 „Încă din primele zile de la izbucnirea conflictului în Ucraina, ne-am deplasat la cele mai tranzitate puncte de frontieră pentru a ne arăta suportul și solidaritatea pentru persoanele care ajungeau în România. La scurt timp ni s-au alăturat parteneri de încredere, care ne-au ajutat să ne consolidăm intervențiile. Aici amintim și sprijinul important al Brico Dépôt și al Fundației BricoDépôt. Nu este pentru prima dată când răspund cu promtitudine la apelul nostru de mobilizare, fiind deja o tradiție să facem echipă în proiecte cu impact.”, a spus Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

 Până în prezent, Fundația și Brico Dépôt au investit nu mai puțin de 135.000 de euro pentru susținerea proiectelor care au oferit suport refugiaților din Ucraina. Astfel, peste 4.240 de refugiați au primit ajutor prin intermediul proiectelor ONG-urilor susținute de către Brico Dépôt:

 • Crucea Roșie Română;
 • Fundația Umanitară Nord 2001 – Sânge pentru România;
 • Fundația FARA;
 • Code for Romania;
 • Habitat for Humanity România.

Fundația BricoDépôt România își reafirmă  misiunea de a îmbunătăți condiţiile de locuit, calitatea şi siguranţa vieţii ȋn comunități dezavantajate, iar continuarea parteneriatului cu Habitat for Humanity România reprezintă angajamentul de implicare pe termen lung în susținerea unui obiectiv comun – acela  de a contracara efectele sărăciei și a oferi tuturor posibilitatea de a avea o locuință sigură și accesibilă, în care să se simtă bine.

CSR Awards

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.