British American Tobacco invita fumatorii sa arunce chistoacele in scrumiere speciale

tabaco British American Tobacco deruleaza campania „Alege asumat un oras curat” – prin care fumatorii sunt invitati sa-si arunce chistoacele de tigara in scrumiere de exterior speciale.

Primele 300 de scrumiere vor fi amplasate in puncte cu circulatie intensa din sectorul 3 al Capitalei, urmand ca in viitor campania sa fie dezvoltata si in alte zone. Mucurile de tigara vor fi colectate selectiv si valorificate energetic, o premiera in Romania. Programul pilot se bucura de sprijinul Primariei Sectorului 3 si al Green Academy.

„Credem in alegeri informate si asumate si mai credem ca fiecare dintre noi are un rol in asigurarea unui oras curat. Tocmai de aceea, indeosebi acum cand tehnologia permite valorificarea energetica a chistoacelor, vrem sa incurajam fumatorii sa-si arunce chistoacele acolo unde le este locul: in scrumiere, nu pe strada”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic si relatii publice, British American Tobacco Aria Europa Centrala si de Sud.

Toate chistoacele colectate selectiv in acest fel vor fi valorificate energetic, ceea ce reprezinta o premiera in Romania. Valorificarea energetica a chistoacelor este o tehnologie dezvoltata recent, cu exemple de succes in state precum Canada si Statele Unite ale Americii, dar si in cateva state din Europa precum Franta, Germania sau Marea Britanie. Preocuparea in acest domeniu reflecta nevoia reducerii impactului asupra mediului si importanta dezvoltarii sustenabile a comunitatilor.

„Mucurile de tigara colectate selectiv vor ajunge in centrul de transfer al Directiei Salubritate Sector 3 si ulterior vor fi transferate catre o instalatie de coincinerare cu recuperare de energie, cu o capacitate de peste 12 tone/ora. Prin valorificarea energetica a mucurilor de tigara colectate selectiv scade cantitatea de resurse naturale utilizate in procesul tehnologic de fabricatie a cimentului. Data fiind compozitia acestora, mucurile de tigara vor arde in totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocand degajarea in atmosfera a oricaror gaze nocive”, a explicat Andrei Dinescu, Director Marketing Green Academy.

Campania demarata de BAT alaturi de Primaria Sectorului 3 si de Green Academy are rolul de a deveni un reper pentru demersuri similare in alte zone ale Bucurestiului si in alte orase, dar si pentru constientizarea la nivel individual a impactului pe care alegerile noastre le au asupra mediului si a comunitatii in care traim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.