Broadband Commission: tehnologia, importanta pentru reducerea emisiilor

Solutiile de broadband pot ajuta societatea sa se dezvolte cu emisii reduse de carbon si pot reprezenta o modalitate eficienta de a contracara atat cauzele, cat si efectele schimbarilor climatice, se arata intr-un studiu al Comisiei de Broadband si Dezvoltare Digitala (Broadband Commission for Digital Development).  Raportul urmareste sa constientizeze publicul asupra rolului foarte important pe care il pot juca solutiile IT&C si in special retelele de broadband in crearea unei economii cu impact redus asupra mediului. In plus, studiul subliniaza inca o data cat de importante sunt parteneriatele intre sectorul public si cel privat pentru accelerarea ritmului de schimbare al societatii. El are la baza o serie de interviuri, studii de caz si alte materiale furnizate de peste 20 de lideri si experti in domeniu.

„Pentru a face fata schimbarilor climatice trebuie sa ne transformam complet felul in care traim, in care lucram sau calatorim, dar si sa ne indreptam catre un model de dezvoltare mai sustenabil si mai clar. Trebuie sa punem la bataie toate resursele de care dispunem si sa mobilizam vointa politica pentru a infuenta discutii si negocieri cu impact direct asupra protectiei mediului”, a declarat  Hamadoun Touré, secretar general al ITU.

Pornind de la acordurile semnate la Conferinta Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice din 2011 (COP-17), raportul ofera o serie de exemple practice ale modului in care tehnologia de broadband poate contribui la reducerea gazelor cu efect de sera, atenuand efectele schimbarilor climatice si promovand utilizarea eficienta a resurselor, ceea ce conduce la dezvoltarea unor societati mai bogate si care promoveaza principiul de incluziune sociala.

Daca intelegem beneficiile tehnologiei de broadband avem sansa sa transformam lumea. Aceasta tehnologie ce abia incepe sa fie implementata si valorificata la adevarata sa valoare contribuie semnificativ la cresterea nivelului PIB-ului, la realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (Millenium Development Goals) si la contracarea efectelor negative ale schimbarilor climatice. In contextul economic actual, societatile trebuie sa se dezvolte si, valorificand solutiile IT&C existente, putem sa facem posibil un tip de crestere cu impact redus asupra mediului”, a declarat Hans Vestberg, presedinte si CEO al Ericsson si presedinte al grupului de lucru privind schimbarile climatice din cadrul Comisiei de Broadband.

Raportul prezinta zece concluzii si recomandari ale Comisiei de Broadband pentru diferiti lideri mondiali si pentru cei care dezvolta politici publici, recomandari care sa accelereze si sa consolideze abilitatea solutiilor IT&C si de broadband de a duce la dezvoltarea unei economii cu impact redus asupra mediului.

Pentru a citi raportul complet, click AICI

Sursa foto: broadbandcommission.org

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.