Bursa Binelui aniverseaza sapte ani si donatii atrase in valoare de peste 3.000.000 de lei

Infografic Bursa Binelui_7 aniBursa Binelui a implinit 7 ani de existenta, perioada in care a inregistrat 55.360 de donatii unice in valoare totala de 3.318.900 lei.

Platforma aduce impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura activitatea si oamenii care vor sa investeasca in faptele bune din comunitatea lor. Fiind singura platforma de acest tip care permite donatiile fara comisioane, atat pentru donator, cat si pentru organizatie, incurajeaza astfel donatorii care vor sa sustina cu sume mici o cauza (de la minimum 5 lei pana la maximum 1 000 de lei).

Nicoleta-Deliu-Banca Comerciala Romana - CSRmedia-Home„Am lansat Bursa Binelui acum sapte ani pentru ca ne-am dorit sa le oferim organizatiilor mici din Romania o resursa care sa ii ajute sa stranga donatii de la persoane fizice, in conditiile in care acest tip de donatii le ajuta in timp sa creasca sustenabil. Ne bucuram ca cele 625 de organizatii de pe platforma au reusit sa stranga peste 3 milioane de lei de la donatori si suntem mandri ca am reusit sa construim impreuna o resursa de donatii necomisionate care ii ajuta pe oameni sa faca bine. Continuam sa dezvoltam platforma si ne propunem sa cream o scoala pentru ONG-uri pentru a le oferi organizatiilor si resurse educationale, ateliere, mentoring si know-how care sa le ajute sa isi creasca proiectele si impreuna sa contribuim la dezvoltarea comunitatilor locale”, a spus Nicoleta Deliu, Head Corporate Communication & Community Affairs, Banca Comerciala Romana

In perioada 26 octombrie 2012 – 14 octombrie 2019, Bursa Binelui a inregistrat, in medie, 21 de tranzactii pe zi, cu o medie a sumei donate de 1.304 lei/zi.

625 de organizatii si-au creat conturi pe bursabinelui.ro, iar 2.690 de persoane sunt inregistrate ca utilizatori ai platformei, in calitate de administratori de ONG-uri, donatori sau voluntari.

In topul celor mai active zone din tara, din perspectiva utilizatorilor platformei, este orasul Bucuresti, cu 1.252 de utilizatori, urmat de judetele Cluj, cu 129 de utilizatori, Brasov, cu 127 de utilizatori, Iasi, cu 81 de utilizatori, si Prahova, cu 71 de utilizatori.

Pe parcursul celor sapte ani, cel mai activ utilizator al platformei a efectuat 146 de donatii in valoare totala de 14 570 lei.

Topul proiectelor care au atras cele mai multe donatii cuprinde Homeless Animal Hospital (World Animal Veterinary Emissaries) cu 264.431 lei, Bucuria in Lumea Reala (Fundatia Bucuria Darului) cu 138.564 lei, Pentru Tana (Asociatia Hermes Bucuresti) 100.498 lei, Sustine si tu primul spital de refugiati (ADRA Romania) cu 92.000 lei, si Salveaza o viata cu 5 lei (Fundatia Bucuria Darului) 80.804 lei.

Organizatiile neguvernamentale au inscris pe Bursa Binelui proiecte diverse, care abordeaza o gama larga de probleme, de la sanatate, protectia mediului, protejarea si sustinerea categoriilor sociale defavorizate pana la protectia animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.