C.E. ne invita la un concurs foto pe Instagram pe tema Obiectivelor Globale

#2030-is-nowComisia Europeana, Departamentul pentru cooperare internationala si dezvoltare (DG DEVCO), a lansat un concurs de fotografii pe Instagram, intitulat The #2030isnow. Rezidentii UE cu varsta de minimum 18 ani sunt invitati sa raspunda la intrebarea: „Ce faci diferit vara asta pentru a contribui la o lume mai buna pana in 2030?”.

Participantii trebuie sa aiba un cont pe Instagram si sa incarce o fotografie sugestiva insotita de o descriere succinta a activitatilor lor pentru o lume durabila. Concurentii vor eticheta in descrierea lor contul de Instagram al DG DEVCO (@europaid), plus alte trei conturi ale unor prieteni sustinatori. Hashtag-ul concursului este #2030isnow.

Termenul limita de inscriere in concurs este 31 august a.c. Vor fi selectate si premiate 10 fotografii, criteriile de selectie fiind calitatea si originalitatea fotografiilor si a initiativei propuse. Castigatorul va primi o trotineta electrica Emicro Eagle X3, iar urmatorii clasati, ghiduri de voluntariat Lonely Planet.

Asumata de statele membre ONU in 2015, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabila propune actiuni concrete in trei arii de dezvoltare durabila principale: economie, societate si mediu. Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (Obiective Globale) sunt: 1. Fara saracie; 2. Foamete „zero”; 3. Sanatate si bunastare; 4. Educatie de calitate; 5. Egalitate de gen; 6. Apa curata si sanitatie; 7. Energie curata si la preturi accesibile; 8. Munca decenta si crestere economica; 9. Industrie, inovatie si infrastructura; 10. Reducerea inegalitatilor; 11. Orase si comunitati durabile; 12. Consum si productie responsabile; 13. Actiune climatica; 14. Viata acvatica; 15. Viata terestra; 16. Pace, justitie si institutii eficiente; 17. Parteneriate pentru realizarea obiectivelor.

Pentru alte detalii despre competitie, accesati site-ul DG DEVCO.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.