Campanie Focus: „Crede in Bine”vine in sprijinul copiilor talentati din medii defavorizate

Focus TV - Crede in tineEchipa Focus de la Prima TV a dat startul unei noi campanii – “Crede in Tine”, ce indeamna la voluntariat si vine in ajutorul copiilor care au un har special, insa lipsurile si grija pentru ziua de maine ii impiedica sa faca performanta. In evidentele directiilor de protectie sociala sunt peste 60.000 de copii si adolescenti, insa nimeni nu stie cati dintre acestia au aptitudini si inclinatii deosebite. Mihai Ursu, jurnalist cu peste 20 de ani de experienta, spune din 14 iulie, povestea copiilor care au nevoie de sprijin pentru a-si valorifica talentul. Timp de doua luni, in fiecare marti si joi, telespectatorii vor face cunostinta cu copii si tineri care isi doresc si muncesc din greu pentru performanta. In acelasi timp, campania ofera si cateva povesti importante de reusita, ale unor persoane care au excelat prin truda, pasiune si devotament, in ciuda conditiilor potrivnice.

Mihai Ursu - Prima TVMii de talente ramin nedescoperite si se pierd, pentru ca se nasc sub o stea fara noroc. Fie ca este vorba despre copii din familii sarmane sau de micuti cu o dizabilitate fizica, atunci cand ii stigmatizam, le ucidem viitorul. Sa nu uitam ca un copil dintr-o familie saraca de la tara a fost si marele matematician Grigore Gheba si probabil ca ar fi ramas asa daca dascalii sai nu l-ar fi descoperit si nu l-ar fi sustinut sa progreseze. Astfel de genii se pot pierde irevocabil, daca le refuzam in continuare o sansa copiilor romani proveniti din medii defavorizate”, a declarat Mihai Ursu.

Putini reusesc sa se afirme pe cont propriu, iar cu ajutorul echipei Focus, acesti copii au acum o voce si primesc o noua sansa. Poate mai important decat banii, ei au nevoie de mentori, de exemple pozitive, sfaturi si directii, de oameni care sa le fie alaturi.

Vedetele Prima TV vor fi si ele voluntari in campania CREDE IN BINE si vor imprumuta copiilor o parte din talentul, expertiza si cunostintele lor. Astfel, ii vor ajuta pe acestia sa isi descopere si sa isi cultive aptitudinile, sprijinindu-i in primii pasi catre o viata mai buna.

CREDE IN BINE este o campanie Focus, realizata cu sprijinul programului educational Ajungem MARI si al Primariei Sectorului 2.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.