Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Campionatul Virtual de Fitness: 145 de sportivi Special Olympics Romania s-au inscris in competitie

Campionat Virtual de Fitness 2020, Special Olympics RomaniaFundatia Special Olympics din Romania da startul astazi, primului Campionat Virtual de Fitness destinat sportivilor cu dizabilitati intelectuale.

In conditiile in care competitiile cu numar mare de sportivi nu sunt inca permise, 145 de BRAVI cu varste peste 8 ani au ales sa faca sport de-acasa si sa concureze online, dornici sa faca miscare si sa-si confirme pasiunea pentru sport. Ei vor fi premiati virtual cu medalii si diplome, iar la finalul competitiei isi vor primi medalia, diploma si un un cadou din partea HERVIS Sports Romania, partenerul tehnic al competitiei.

Special Olympics Romania incearca prin acest eveniment sa faca trecerea de la competitiile off-line la o realitate noua cu conexiune la internet si vizibilitate on-line pe un ecran de laptop, tableta sau telefon. In cadrul Campionatului Virtual de Fitness se vor vedea BRAVII, arbitri si parinti, in spatii virtuale, #DeAcasa, intr-o intrecere a executarii cat mai corecte a unor exercitii individuale de fitness/gimnastica.

In lunile de pandemie, pe pagina de Facebook a Fundatiei (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/), de luni pana vineri, in fiecare dimineata de la ora 9,30 s-a desfasurat o sesiune Live de fitness adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale, #FitnessCuAndrei – aceste luni de antrenament au fost ideea de la care a pornit aceasta Competitie virtuala. Tot pentru BRAVI, Andrei Anutoiu, kinetoterapeut, a executat exercitiile care urmeaza sa fie notate de arbitri. Acestea se vor regasi pe canalul de youtube al Special Olympics Romania (https://bit.ly/3fDzdow) si pe pagina de Facebook si vor fi dezvaluite treptat BRAVILOR.

”Exercitiile propuse au fost gandite pentru toata lumea. De la simplu la complex si de la usor la greu. Am incercat sa le clasificam dupa gradul de dificultate si am format doua niveluri de exercitii. Am combinat exercitii de rezistenta, flexibilitate si forta pentru a da o nota de complexitate asupra sportivilor” ne-a declarat Andrei Anutoiu.

Intrecerile se vor desfasura trei zile pe saptamana, in fiecare din cele 3 zile se executa un exercitiu diferit, iar durata intrecerii este de patru saptamani. ”Realitatea imediata a devenit, in conditiile pandemiei globale de Coronavirus, neincapatoare pentru dorinta sportivilor Special Olympics de a face sport sau cel putin miscare intr-o forma sportiva. Beneficiile pentru sanatatea si tonusul general al sportivilor participanti vor fi cat se poate de REALE si de consistente” a declarat Viorel Mocanu, director sportiv al Special

Olympics Romania, cel care coordoneaza si echipa de arbitri voluntari care vor participa la intalnirile de Zoom cu BRAVII inscrisi.

”Pentru o organizatie care a luptat inca din anul 2004 la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania, aceasta perioada a fost incredibil de grea: sportivii nostri au trebuit nu numai sa faca fata izolarii impuse de autoritati, in contextul pandemiei, dar au trebuit sa se confrunte inca odata cu izolarea, cu lipsa prietenilor si lipsa interactiunii umane. Procesul de adaptare este greu pentru noi toti dar avem incredere in puterea si rabdarea BRAVILOR si ne dorim sa ii revedem, fie chiar si virtual, sa ii aplaudam si sa ii incurajam!” a spus Cristian Ispas, Directorul National al Special Olympics Romania.

Dupa o luna de competitie virtuala, Special Olympics Romania va marca pe 24 iulie si aniversarea a 52 de ani a miscarii Special Olympics la nivel global dar si 17 ani de activitate in Romania prin iluminarea in rosu a Arcului de Triumf.

Partenerul tehnic al Campionatului Virtual de Fitness Special Olympics Romania, 2020, este Hervis Sports and Fashion Romania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...