Capital Filles: 850 de eleve sunt incurajate sa isi continue studiile dupa BAC

capitaklProgramul Capital Filles in Romania functioneaza in prezent in 12 licee partenere selectionate de Inspectoratele scolare in Bucuresti, Timisoara si Slobozia. Programul este sustinut de companiile: Atos, Carrefour, ENGIE, EXPUR, L’Oréal, Nokia, Orange si Sodexo. Acesta se adreseaza exclusiv elevelor de liceu provenind din medii modeste, care dupa examenul de Bacalaureat  opteaza frecvent pentru locuri de munca necalificate din cauza lipsei mijloacelor financiare necesare pentru continuarea studiilor, dar si din cauza lipsei informatiilor despre meseriile de perspectiva disponibile in orasul lor, cat si a sfaturilor cu privire la orientarea post-bacalaureat si calificarile necesare.

raoul-rosCapital Filles doreste intreruperea acestui model depasit. Sporirea increderii elevelor in potentialul lor si in viitorul lor profesional si informarea acestora cu privire la deschiderea companiilor la colaborari cu tinere care au obtinut calificarile adecvate reprezinta obiectivele partenerilor nostri”, a declarat Raoul Ros, Presedinte Capital Filles in Romania.

Anul acesta, mai mult de 150 de Mentori Capital Filles sunt inscrisi pentru anul scolar 2016-2017 fata de 134 in anul 2015-2016, in Bucuresti, Timisoara si Slobozia. In total, mai mult de 850 eleve beneficiaza de atelierele colective desfasurate in liceele partenere.

Dupa lansarea in 2012 in Franta, Romania este a doua tara din Europa in care programul Capital Filles a fost implementat. Asociatia Capital Filles este prezidata de Stéphane Richard, Presedinte Director General Orange. In Franta, 955 de mentori ofera tutorat individual elevelor din cele 87de licee partenere.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.