19 Noiembrie: Cei mici il pot intalni pe Capitanul Igiena de la Domestos, la Afi Palace Cotroceni

domestosPe 19 noiembrie Domestos sarbatoreste Ziua Internationala a Toaletei la Afi Palace Cotroceni. Cei mici il vor intalni pe Capitanul Igiena, personajul creat de Domestos cu scopul de a ”recruta” cat mai multi oameni pentru lupta impotriva microbilor.

Ziua Internationala a Toaletei este un eveniment ce trage un semnal de alarma asupra faptului ca doua miliarde de persoane nu au un acces facil la cel putin o toaleta, conform statisticilor Natiunilor Unite.
In Romania, Institutul de Statistica privind situatia gospodariilor din Romania a identificat faptul ca 69% din gospodarii au baie sau dus, iar 67% dintre locuinte au grup sanitar. In schimb, una din sapte locuinte are probleme serioase care afecteaza calitatea locuirii.

Domestos intervine in solutionarea aceastei probleme, adresandu-se scolilor si gradinitelor, cu programul Sustine igiena de nota 10. Copiii sunt viitorul, motiv pentru care educarea in privinta igienei trebuie sa porneasca de la ei.

Sustine igiena de nota 10 se afla deja la a treia editie, programul avand scopul de a imbunatati scolile si gradinitele din Romania, dar si educarea nu numai in scoli, cat si acasa. In fiecare an Domestos isi propune sa ajute cat mai multe scoli, in acest an oferind premii in valoare totala de peste 40.000 euro (produse de curatenie Domestos, premii in bani si ghiozdane echipate cu rechizite pentru cele mai bune 15 lucrari inscrise) pentru imbunatatirea conditiilor de igiena.

Tematica concursului din acest an este ”Fii ajutor de Capitan si invinge microbii!” este si una dintre sursele de inspiratie pentru cei mici, care au misiunea de a realiza lucrari care reprezinta lupta impotriva microbilor.
Proiectele pot fi inscrise pana pe 30 noiembrie, iar publicul poate vota lucrarea preferata in perioada 1-15 decembrie, pe site-ul Domestos.
Primele 15 scoli cu cele mai multe voturi vor primi premii de peste 40.000 de euro pentru renovarea si iginenizarea toaletelor din scoli si gradinite, precum si materiale didactice pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.