Caravana Orange 4G discovery tour: Elevii au invatat despre utilizarea responsabila a tehnologiei

Orange tur 4 GOrange Romania a invitat liceele din Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov sa se inscrie, in perioada 16 mai – 8 iunie, intr-un tur dedicat lumii digitale. Peste 370 de elevi au beneficiat de un program special conceput pentru ei, in care le-a fost prezentata istoria telecomunicatiilor, tehnologia 4G si beneficiile sale, si au aflat despre utilizarea responsabila a telefonului mobil si accesarea in conditii de siguranta a internetului. Prezentarea a fost una interactiva si pentru a-si dovedi noile cunostinte dobandite, elevii au fost testati printr-un chestionar si premiati pentru rezultatele lor. Acest program a fost dezvoltat cu sprijinul Asociatiei Green Revolution si a avut loc in cadrul caravanei Orange 4G discovery tour.

“Din ce in ce mai multi elevi acceseaza internetul si folosesc tehnologiile actuale, pentru a cauta informatii utile procesului de invatare, pentru divertisment sau pentru socializare. De aceea este important sa inteleaga ce presupun serviciile de care dispun si cum le pot utiliza in mod responsabil, iar rolul pe care Orange si l-a propus este de a-i ghida in acest proces de invatare. Totodata, educatia si incluziunea digitala sunt doua dintre prioritatile Orange de responsabilitate sociala. Astfel s-a dezvoltat acest program prin care compania a prezentat elevilor tehnologia pe intelesul lor si le-a aratat cum pot se pot bucura de toate beneficiile pe care le ofera aceasta”, spun initiatorii caravanei.

In cele 4 orase vizitate, au fost prezente 14 institutii de invatamant, respectiv: Colegiul National “George Baritiu” (Cluj), Colegiul Tehnic de Comunicatii “Augustin Maior” (Cluj), Colegiul National Banatean (Timisoara), Liceul Teoretic “J.L. Calderon” (Timisoara), Liceul National “Ana Aslan” (Timisoara), Liceul Teoretic de Informatica “Grigore Moisil” (Iasi), Liceul Teoretic “Al.I.Cuza” (Iasi), Scoala “Veronica Micle” (Iasi), Scoala “Alexandru Vlahuta” (Iasi), Colegiul Tehnic “Gheorghe Asache” (Iasi), Scoala Gimnaziala “George Calinescu” (Iasi), Scoala “Ion Simionescu” (Iasi), Scoala Gimnaziala Nr. 30 (Brasov) si Colegiul National Economic “Andrei Barseanu” (Brasov).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.