Caravana Sanatatii: Locuitorii din Muntii Apuseni vor fi vaccinati si consultati gratuit de medici

caravana sanatatiiAsociatia Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni se alatura proiectului ”Caravana Sanatatii” implementat de Directia de Sanatate Publica a Judetului Alba, prin care isi propun imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor din Alba.

Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general si dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.

Derulata sub sloganul ”Sanatate pentru moti, sanatate pentru toti”, Caravana Sanatatii a inceput in orasul Campeni, capitala simbolica a Tarii Motilor, cu un workshop  pe teme precum vaccinarea obligatorie si sanatatea apei. Actiuni similare vor fi derulate in mai multe localitati din Muntii Apuseni, precum Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebes, Zlatna, Aiud, Ocna Mures, urmate apoi de campanii de vaccinare.

Cresterea acoperirii vaccinale pana la valorile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, imbunatatirea sanatatii mamei si copilului si promovarea unui stil de viata sanatos sunt cateva din obiectivele majore care vor fi urmarite de partenerii proiectului.

Actiunea face parte din programul Sanatate prin prietenie initiat in 2012 de A&D Pharma, Fundatia Sensiblu si Asociatia Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni, cu sprijinul Mercedes Benz.

In primii cinci ani de la lansarea programului au fost efectuate peste 4500 de consultatii in peste 350 de sate si catune strabatute. Recent, cabinetul a revenit in judetul Alba din zona Viseul de Sus – Borsa unde, timp de 1 an, peste 1700 de persoane au beneficiat de consultatii gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.