Cargill a plantat peste 1000 de copaci in comuna Bucu-Ialomita

Angajatii Cargill din Romania au desfasurat o activitate „verde” in comuna Bucu, judetul Ialomita, impreuna cu partenerii de la Gardienii Terrei. In prima parte a zilei, peste 30 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a din Scoala Generala “Sfantul Ierarh Nicolae” au participat la un atelier de lucru la numit „Pamantul nostru, maine”. Elevii au aflat informatii despre Ziua Pamantului, prin activitati si jocuri prin care sa constientizeze importanta biodiversitatii si necesitatea protejarii mediului inconjurator. Impreuna cu Gardienii Terrei au identificat actiuni pe care fiecare le poate face pentru a pastra Terra o casa curata in care diferitele forme de expresie a Vietii traiesc in echilibru si armonie. Tot prin joc, elevii au invatat cum se planteaza un copac, pregatindu-se, in acest fel, de actiunea de plantare.

„Am aflat ca cetatenii si autoritatile din Bucu sunt foarte implicati in dezvoltarea unor proiecte de protectie a mediului. In calitate de membru activ al comunitatii locale si parte a politicii noastre globale, Cargill Romania este onorata sa poata sustine Primaria Bucu in proiectele sale ecologice. Cargill este constienta ca succesul companiei depinde de dezvoltarea si bunastarea comunitatilor si partenerilor sai, precum si de vitalitatea si conservarea resurselor naturale”, a declarat Diana Ojica, Presedinte al Comitetului pentru Responsabilitate Sociala Cargill.

In aceeasi zi, peste 40 de voluntari din cadrul Cargill in Romania, impreuna cu voluntarii de la Gardienii Terrei si elevi din localitate au transformat un teren abandonat pana acum cateva saptamani, intr-o padure de salcii. Au fost plantati peste 1.000 de copaci, pe un teren de peste 2 hectare apartinand Primariei Bucu, aflat in vecinatatea silozului pe care Cargill il detine in localitate. Fiecare copil ce a participat la actiunea de plantare a scris un mesaj pentru copacul pe care l-a sadit, caruia i-a daruit numele sau si de care va avea grija sa creasca mare in anii ce vin.

De-a lungul ultimelor patru decenii, Ziua Pamantului a devenit, la nivel mondial, o zi de actiune pentru a imbunatati gradul de constientizare cu privire a problemele de mediu cotidiene si pentru a incuraja comunitatile locale sa se implice in sprijinirea sustenabilitatii.

Mii de angajati Cargill din peste 230 de unitati din 30 de tari s-au alaturat organizatiilor locale pentru a promova angajamentul Cargill in favoarea protectiei mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.