Cargill sprijina in continuare copiii de gradinita din Podari

Compania Cargill va sustine si in 2013 proiectul Fiecare Copil in Gradinita, implementat de Asociatia OvidiuRo, in comunitatea Podari, din judetul Dolj.  In anul 2012, Cargill a acordat 25.000 dolari pentru acest proiect. Initiativa de responsabilitate sociala a companiei Cargill acopera costurile pentru sprijinirea parintilor, sub forma de tichete sociale, salariul asistentului social, programele de vara si materialele educationale.

“Ne-am luat angajamentul de a ajuta comunitatile in care activam. Am vazut care este valoarea adaugata adusa de acest proiect si de accea am decis sa continuam sustinerea lui. Vom contribui cu aceeasi suma de 25.000 USD si in anul 2013. Asta pentru ca parintii foarte saraci amana inscrierea copiilor la scoala si omit intru totul inscrierea la gradinita, fara sa realizeze importanta educatiei sau fara sa reuseasca sa sustina financiar multe dintre cheltuielile necesare educatiei”, a declarat Adela Vladutoiu, General Manager Cargill Oils.

In primul an de proiect in comunitatea doljeana Podari, rezultatele programului “Fiecare Copil in Gradinita” au fost impresionante: 87% din cei 65 de prescolari  inscrisi in program au participat constant la cursuri. Cifrele ar fi fost altele daca nu ar fi existat daruirea si interesul factorilor de implementare din cadrul proiectului.

“Pentru 1 dolar investit in educatia timpurie, se economisesc 4 dolari. Ne dorim ca pana-n anul 2020 proiectul ‘Fiecare copil in gradinita’ sa devina politica publica”, a spus Maria Gheorghiu, co-fondator al organizatiei OvidiuRo.

Cel mai intalnit motiv expus de parintii care nu-si trimiteau copiii la gradinita, inainte de programul “Fiecare copil in gradinita”, era lipsa hainelor pentru micuti. Dat fiind faptul ca metodologia proiectului “Fiecare copil in gradinita” include colaborarea cu autoritatile, Consiliul Local al comunei Podari a oferit suma de 300 de lei, pentru haine si incaltaminte, fiecarui prescolar.

“Podari este un exemplu mic dar puternic care dovedeste ca investitiile straine in Romania merg mai departe decat investitia financiara”, a mentionat Duane Butcher, sef adjunct al Misiunii Diplomatice SUA in Romania.

Programul “Fiecare Copil in Gradinita” se desfasoara in 41 de gardinite din 21 de comunitati, aflate in 12 judete. Un numar de 1400 de copii cu situatie financiara precara frecventeaza gradinita in mod regulat.

“Cadrele didactice care lucreaza cu copiii au un impact benefic asupra lor. Este o arta in a sti sa atragi copiii si este o arta sublima sa lucrezi cu copiii care nu stiu sa comunice”, a precizat Marilena Andreescu, director al scolii din Podari.

Si pentru ca au fost cuminti tot anul, Mos Nicolae  le-a adus copiilor din Podari  si cadouri.

Urmariti Galeria foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.